szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Webes ébresztőóra? Egyáltalán mire jó az? Nos, igaz, hogy az interneten rengeteg felesleges dolog található, ne ítéljünk azonban elhamarkodottan: az online ébresztőórák például kifejezetten hasznosak.

Az online ébresztőóra előnye, hogy nem merül le éjszaka, mint az ébresztőre felhúzott mobil (istenem, hányszor késtem el emiatt), és nem is tudjuk falhoz vágni, mint a hagyományos vekkert – írja a Techline. Legalábbis elég nehéz egy asztali PC-t falhoz vágni, a netbook már más kérdés, de hagyjuk most ezt. Ráadásul pontosak, nem kell állítgatni őket, hiszen mindig tudják a pontos időt, köszönhetően a netnek. Ha valakinek mindig be van kapcsolva a gépe (és egy igazi kockának bizony mindig be van), akkor nagyon hasznosak ezek a kis jószágok. Lássuk a legjobb és legegyszerűbben használható online vekkereket!

A Techline teljes cikkét erre a linkre kattintva olvashatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Óraátállítás: jelentős megtakarítás, vagy felesleges bonyodalom?

Október 31-én állítjuk át az órákat, hogy kevesebb energiát használjunk fel a sötétebb hónapok során. Néhány éve már felvetődött, hogy van-e értelme az évente kétszeri változásnak, amelynek akár egészségügyi, illetve a közlekedésben tapasztalható hatásai is lehetnek. Az energiaiparban dolgozó szakembereket kérdeztünk.

hvg.hu Itthon

Mikor lesz a 2010-es őszi óraátállítás?

Szombatról vasárnapra virradóra, azaz 2010. október 31-én hajnali három órakor két órára kell visszaállítani az óramutatókat, mivel ekkor ér véget a nyári, és kezdődik a téli időszámítás.

MTI Gazdaság

Óraátállítás: hatmilliárd forintnyi áramot takarítunk meg

A tavaszi óraállításkor látványosan változik az esti órák terhelése, akkor naponta 1,5-3 százalékos, 2000-4000 megawattóra csökkenés tapasztalható az áramfelhasználásban. Az október 30-i óraállítás hatása az energiafogyasztás mérséklésére nem olyan látványos, mint a tavaszié.

Hírszerző/FH Itthon

Óraátállítás: csak néhány vonatot érint

A téli időszámításra való átállás nem érinti a VOLÁNBUSZ járatainak közlekedését október 31-én - közölte a társaság. A vonatok menetrendjét szintén nem kellett módosítani az óraállítás miatt, négy nemzetközi és egy belföldi vonat azonban a határállomáson, illetve a kiinduló állomáson várja majd be a téli időszámítás szerinti indulást - adta hírül a MÁV-Start Zrt.

Szegő Iván Miklós Tech

Nagy válság idejére esett az óraátállítás bevezetése

A nyári időszámítástól búcsúzva azt nézzük meg, a 20. század Magyarországán milyen helyzetekben vezették be a tavaszi óraállításokat. A nyári időszámítás elrendelésére az első és a második világháború idején, illetve a sztálini iparosítás kifulladásakor, Nagy Imre első kormányzása alatt került sor. Negyedszerre pedig a második olajválság és a Kádár-rendszer pangása miatt kényszerült erre a vezetés.