szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Képzeljük el, hogy két év múlva jön egy e-mail a címünkre, két évvel fiatalabb énünktől. Jó móka, ugye?

Képzeljük el, hogy két év múlva jön egy e-mail a címünkre, két évvel fiatalabb énünktől. Jó móka, ugye? Persze tucatnyi egyéb oka lehet annak, hogy késleltetve szeretnénk e-mailt küldeni (például sajátos emlékeztető, hogy ne feledkezzünk meg valamiről), és persze az sem előírás, hogy csak a saját címünkre tehetjük ezt meg. Ma már rengeteg ingyenes szolgáltatás van a neten, amelyek éppen ezt a célt szolgálják – ezek közül mutatunk be most néhányat.
Itt van mindjárt a Deffered Sender, amelyről korábban már részletesen írtunk, vagy mondjuk a Time Machiner, amelyet itt mutattunk be. Kissé morbidabb megoldás a MylastEmail, amelynél garantálják, hogy a címzetthez csak a halálunk után jut el az a bizonyos utolsó elektronikus levél.
Az Email Future felülete roppant egyszerű: megadjuk a címzettet (vagy címzetteket, akár négyet is), beírjuk a tárgyat, majd jöhet a levél szövege. Ezután már csak a dátum beállítása van hátra, negyedórás pontosságig. Pici kellemetlenség, hogy a megadott e-mail címet jóvá kell hagyatni, úgyhogy ez a szolgáltatás elsősorban akkor hasznos, ha saját magunknak küldünk levelet.

Negyedórás pontossággal határozhatjuk meg, mikor érjen célba a levelünk

A LetterMeLater használatához már szükség lesz egy ingyenes regisztrációra, és ha ezt megtettük, a Compose feliratra kattintva írhatjuk meg levelünket. Az elküldési dátum kiválasztásában egy naptár segít; akár sok-sok évre előre megadhatunk időpontot, 5 perces időintervallumokban. Levelünket többféle eszközzel formázhatjuk is (HTML mód): színeket, kiemeléseket, aláhúzásokat használhatunk, s akár még titkos másolatot is küldhetünk belőle. Az oldalra bármikor visszanézhetünk, és láthatjuk, hogy milyen üzeneteink, milyen státuszban várnak elküldésre.

Megéri a regisztráció: a LetterMeLater sok hasznos szolgáltatást kínál

Lényegre törő egyszerűség jellemzi a WhenSendet beírjuk, hogy mikor (csak évet és napot adhatunk meg), majd hogy mit akarunk küldeni, és ennyi. Utána pedig bízunk abban, hogy a szolgáltatás valóban jól működik. Ha mégsem érkezne meg a levél, bejelenthetjük a hibát az oldalon.

A MailFreezr.com jegeli a leveleinket, 1-100 évinyi időtartamra. Nagy kár, hogy csupán éves bontás szerepel az oldalon, bár úgy tűnik, ez keveseket zavar, hiszen közel 25 ezer levelet jegelnek jelenleg.

Kérem szépen, én nem emlékeztetőküldő vagyok

Ugyancsak célratörő a FutureMe e-mail cím megadása, tárgy és szöveg begépelése, majd a captcha beírása után mehet is a levél. Itt azonban legalább 30 napos időintervallumot kell megadni, a szolgáltatás ugyanis közli, hogy ezúttal nem emlékeztető küldésről van szó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így ért a világ tetejére Maradona – a 86-os vb filmjével emlékeznek a futballzsenire

Így ért a világ tetejére Maradona – a 86-os vb filmjével emlékeznek a futballzsenire

Meghalt egy 18 éves koronavírusos beteg

Meghalt egy 18 éves koronavírusos beteg

Két legyet egy csapásra: kényelmesebb és takarékosabb is az okosotthon

Két legyet egy csapásra: kényelmesebb és takarékosabb is az okosotthon