szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Megdöbbentő, gyönyörű képek – szuperszámítógép szimulációkEgy szuperszámítógép sok mindenre jó; igazán hatékonyan...

Megdöbbentő, gyönyörű képek – szuperszámítógép szimulációk
Egy szuperszámítógép sok mindenre jó; igazán hatékonyan azonban nagyon bonyolult számításokhoz és modellezésekhez használható. Hiszen pont ettől „szuper” a számítógép: sok ezer (néha több) processzor, olyasmit is ki tud számolni és rajzolni, amire máshogyan nem lennénk képesek.
Tovább a cikkhez >>>

Merész és izgalmas jóslatok 2011-re
Új év, új kezdet. Szakemberek és laikusok, bloggerek és fórumozók – az új év elején mindenki kedvenc témája az óvatos vagy éppen merész jóslatok. Mi várható? Merre tartunk? Lássuk!
Tovább a cikkhez >>>

A legelképesztőbb és legfurcsább mobiltelefon-kiegészítők
Évszázadonként nagyjából két-három tárgy jelenik meg életünkben, amelyeket azután valós használati értékükön felül erősen túl-fetisizálunk, olyannyira, hogy az szinte már érthetetlen. Ilyenek például az autók, a nagyon drága karórák és persze rajongásunk legfiatalabb tárgyai, a mobiltelefonok.
Tovább a cikkhez >>>

Röntgenlátás a Kinect segítségével – videó
Még alig jelent meg a Kinect, de már most is látjuk, érezzük: ebben a ketyerében több rejtőzik az egyszerű, mozgással vezérelt játékoknál.
Tovább a cikkhez >>>

Nagy fájlok küldése közvetlenül az ismerősöknek
Ha nagy fájlokat szeretnénk elküldeni ismerőseinknek, az egyik megoldás, hogy feltöltjük azokat egy ingyenes szerverre, majd elküldjük a linkjét. De van ennél gyorsabb eljárás is, szintén ingyen, méretkorlát nélkül.
Tovább a cikkhez >>>

Videón az Android 3.0 Honeycomb
Meglehetősen nagy várakozás előzi meg a következő nagyobb Androidos verzióváltást. A fejlesztők most egy kis videós ízelítőben foglalták össze, mi mindenért szerethetjük majd az Android 3.0-át.
Tovább a cikkhez >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!