szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Panasonic LUMIX DMC-TZ20 és DMC-TZ18 modellek a Traveller Zoom széria hagyományait viszik tovább 16x optikai zoommal...

A Panasonic LUMIX DMC-TZ20 és DMC-TZ18 modellek a Traveller Zoom széria hagyományait viszik tovább 16x optikai zoommal és GPS funkcióval kiegészítve. A kecses LUMIX DMC-FX77 a sebesség és a divatos megjelenés legjobb kombinációját testesíti meg, míg a DMC-FT3-mal a legemlékezetesebb pillanatokat tudják lencsevégre kapni az szabadtéri kalandok szerelmesei.

Panasonic LUMIX DMC-TZ20
A 2006-os év eleje óta a LUMIX TZ széria testesíti meg az ideális fényképezőgépeket azok számára, akik szeretnek utazni és nem akarnak lemaradni egyetlen felvételről sem. Az újonnan kifejlesztett TZ20 14,1 megapixeles nagy érzékenységű MOS képérzékelőt és nagy átfogású 16x optikai zoomot kínál, mely még tovább növelhető az Intelligens Felbontás és Intelligens Zoom funkcióknak köszönhetően. A kompakt méretű, ámde nagy átfogású LEICA DC VARIO-ELMAR objektív 26 mm-es nagylátószögtől induló és 384 mm-ben végződő zoom tartományt kínál (35 mm-es ekvivalens érték). Ez az egyedülálló lencserendszer alacsony színszórású (Extra Low Dispersion) és aszférikus elemeket tartalmaz, ezen felül az újonnan kifejlesztett Nano Felületkezelő Bevonat (Nano Surface Coating) garantálja az élethű, éles felvételeket. Az optikai átfogás könnyedén 21x-re bővíthető az Intelligens Zoom funkció segítségével.

A gyors működésért és nagy érzékenységért az új 14,1 megapixeles MOS képérzékelő, valamint a Venus Engine FHD képfeldolgozó processzor a felelős. A nagy sebességű digitális jelkiolvasó technológiának köszönhetően a TZ20 10 kép/mp sebességű sorozatfelvételre képes teljes felbontásban, mechanikus zárkioldást alkalmazva és akár 5 képet exponálhatunk másodpercenként folyamatos AF mellett. Rövid bekapcsolási idejével és kimagaslóan gyors működésével a készülék kategóriájának elitjébe tartozik. Hála a továbbfejlesztett Sonic Speed AF-nek, az automatikus élességállítás kb. 49%-kal gyorsabb lett az elődmodellhez (TZ10) képest.
A gyönyörű fényképek mellett a TZ20 nagyfelbontású, 1920 x 1080 50i (PAL) Full-HD mozgóképek rögzítésére is alkalmas, méghozzá AVCHD (MPEG-4 / H.264) formátumban. A készülék tetején található dedikált videó gombnak köszönhetően a felhasználó azonnal elindíthatja a filmfelvételt, miközben az erőteljes 16x optikai zoom, az iA (Intelligens Automata) üzemmód, a POWER O.I.S. (Optikai képstabilizátor) és az Intelligens Motívumprogram-választás garantálja a tökéletes, ámde egyszerű videózást. A sétáláshoz hasonló ”rázós” helyzetekben az új Aktív képmód segíti a bemozdulásmentes filmkészítést. A kimagasló hangminőség érdekében a gép Dolby Digital Stereo Creator rendszert és szélzajcsökkentést alkalmaz. Videofelvétel közben, azzal párhuzamosan is készíthetőek állóképek 3,5 megapixeles felbontásban.
A DMC-TZ20 gyors beállíthatóságot és kezelhetőséget biztosít a 3”-os és 460 000 képpontból álló Smart Touch Screen érintőkijelzőjének köszönhetően. Az érintő kijelző használata nem csak felvételezéskor jön jól, visszajátszáskor eddig soha nem látott vizualitás mellett élvezhetjük az akár 16-szoros részletnagyítás lehetőségét.
A legfrissebb LUMIX Traveller Zoom a Panasonic legújabb fejlesztésű beépített GPS rendszerét használja a földrajzi adatok rögzítéséhez. De a TZ20 lényegesen többet nyújt az egyszerű helymeghatározásnál. Eme kiváló útitárssal a felhasználók valós idejű információt kaphatnak a meglátogatott országról, városról vagy akár nevezetességről. Ez az utazást segítő információs adatbázis 203 országot, illetve régiót fed le világviszonylatban. A 78 országra kiterjedő, több mint 1 000 000 nevezetességi pont pedig már csak hab a tortán.
A jól ismert iA (Intelligens Automata) üzemmód biztosítja az egyszerű és villámgyors képkészítést, hála a POWER O.I.S. képstabilizátornak, Arcfelismerésnek, Intelligens ISO- és Expozíció vezérlésnek, Követő AF funkciónak és a Motion Deblur módnak.
A DMC-TZ20 a LUMIX Image Uploader segítségével a közösségi élet igazi támogatója. A felhasználók könnyedén oszthatják meg általa fényképeiket Facebook-on vagy tölthetik fel videójukat a YouTube videó megosztó portálra. Az újonnan megjelenő „3D Photo” módban a készülék 20 felvétel közül választja ki automatikus azt a két képet, melyek legmegfelelőbbek a két szem számára, így valósítva meg a tökéletes 3D hatást. A háromdimenziós felvételeket visszanézhetjük Panasonic VIERA HDTV-n vagy más, MPO-kompatibilis eszközön, TV készülékeken, Digitális képkereteken vagy akár nyomtatásban.

Panasonic LUMIX DMC-TZ18
A Panasonic DMC-TZ18 még elérhetőbb áron kínálja TZ20-ban megtalálható intelligens megoldások  és funkciók többségét. Ez a fényképezőgép is ugyanazt a 14,1 megapixeles MOS képérzékelőt és a 16-szoros optikai zoomátfogású Leica objektívet használja. A TZ18-cal elérhető az Intelligens Felbontás, valamint a készülék 720p HD felbontású videó rögzítésre képes Motion JPEG formátumban.

A fényképezőgép hátulján 3”-os 230 000 képpontos Intelligens LCD-t találunk. Az iA Intelligens Automata üzemmód (POWER O.I.S. képstabilizátor, Intelligens Motívumprogram-választó, Intelligens ISO- és Expozíció vezérlés, Követő AF funkció, Arcfelismerés) mellett a DMC-TZ18 teljes manuális expozícióvezérlési lehetőséggel is rendelkezik.

Panasonic LUMIX DMC-FX77
A LUMIX DMC-FX77 a stílusos megjelenés és a sebesség igazi összefonódása, mely egy kompakt, könnyű készülékben ölt testet. A legújabb fejlesztésű, nagysebességű 12,1 megapixeles Hi-Speed CCD érzékelő és a Venus Engine FHD képfeldolgozó processzor kombinációja még magasabb szintre emeli a felbontást, az érzékenységet és a sebességet. Ebben a modellben is megtalálható a szuper gyors Sonic Speed AF rendszer, az 1920 x 1080 pixeles Full-HD videó rögzítési lehetőség AVCHD formátumban és 3,7 kép/mp sebességgel készíthetünk képsorozatokat teljes felbontásban vagy akár 10 képet lőhetünk másodpercenként 3 megapixelen. A DMC-FX77-et egy magas minőségű 5x átfogású (24-120 mm, 35 mm ekv.) LEICA DC VARIO-SUMMARIT objektívvel szerelték fel, mely kimagaslóan nagy, f2,5 fényerővel rendelkezik.
A nagyméretű és részletgazdag 3,5”-os 16:9-es oldalarányú kijelzőnek és a Smart Touch Screen érintésérzékeny kezelőfelületnek köszönhetően az összes menübeállítást egy ujjunkkal elvégezhetjük. A LUMIX FX77-ben megtalálhatóak a Panasonic intelligens megoldásai, mint például az iA Intelligens Automata üzemmód, Arcfelismerés, MEGA O.I.S. képstabilizátor, Követő AF, Intelligens ISO- és Expozíció vezérlés, Intelligens Motívumprogram-választó. De olyan szórakoztató funkciók is elérhetők vele, mint a „Beauty Retouch” arcretusálás, „Art Retouch” kreatív képmódosítások és a „My Photo Album”. A gyors megosztás és kommunikáció érdekében az FX77-ben is megtalálható a LUMIX Image Uploader, de nem kell lemondanunk a 3D fényképekről sem a „3D Photo” módnak köszönhetően.

Panasonic LUMIX DMC-FT3
A Panasonic LUMIX FT szériája egyik kiemelkedő tagja az időjárásálló kompaktok mezőnyének. A legújabb DMC-FT3 aktív szabadtéri használatra készült, melyet a gumírozott szigetelés, a megerősített üvegezés és a fényképezőgép belsejében található karbon erősítés garantál. A készülék 12 méteres mélységig vízálló, 2 méterig ütésálló, akár -10°C-ig fagyálló és a porral szemben is teljes védelmet nyújt. A LUMIX FT3-at egy újonnan kifejlesztett 12,1 megapixeles Hi-Speed CCD érzékelővel szerelték fel, mely két csatornás kiolvasásra képes. A magas minőségi elvárásoknak megfelelő, rejtett LEICA DC VARIO-ELMAR objektív 4,6x zoomátfogást (28-128 mm, 35mm ekv.) kínál, mely az Intelligens Felbontás- és Zoom funkció segítségével 6-szorosra terjeszthető ki. A nagysebességű képérzékelőnek és a gyors Venus Engine FHD processzornak köszönhetően az FT3-mal 1920 x 1080 pixeles Full-HD mozgóképeket rögzíthetünk akár szárazon, akár a víz alatt, mindezt AVCHD formátumban. Természetesen az optikai zoom és az iA Intelligens Automata üzemmód alkalmazható filmezés közben is, miközben a beépített LED lámpa fénye jó szolgálatot tehet a gyengén megvilágított felvételi szituációk esetében.

A DMC-FT3 a Sonic Speed AF rendszernek és gyors bekapcsolási idejének köszönhetően igazán gyorsan reagálhat az Önt körülvevő eseményekre. A készülék hatékonyságát tovább növeli 3,7 kép/mp sebességű sorozatfelvételi képessége, melyet teljes, 12,1 megapixeles felbontásban garantál a gép. Az intelligens funkciók, mint például az Arcfelismerés, Arcmegismerés, Motion Deblur mód, Követő AF, Intelligens ISO vezérlés, Intelligens Motívumprogram-választás és Intelligens Expozíció vezérlés biztosítják a tökéletes felvételeket minden körülmények között. Az FT3 egyik legnagyszerűbb szolgáltatása a GPS funkció, mely minden eddiginél több nevezetességi pontot tartalmaz. És ha még ez sem lenne elég, a szabadtéri sportok szerelmesei bizonyára értékelni fogják az iránytű, magasságmérő és légnyomásmérő barométer funkciókat.
A DMC-FT3 nagy betekintési szöggel rendelkező és tükröződésmentesítő bevonattal ellátott, 2,7”-os 230 000 képpontos Intelligens LCD-kijelzőt kapott. A képernyő képes egyszerre megjeleníteni visszajátszáskor az álló- és mozgóképeket, így a felhasználó és barátai együtt élvezhetik a fantasztikus felvételeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jakab Péter indul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson

Jakab Péter indul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson

Kirúgta Frank Lampardot a Chelsea

Kirúgta Frank Lampardot a Chelsea

Lapértesülés: A német kormány szerint csak 65 év alattiakat lehet majd oltani az AstraZeneca vakcinájával

Lapértesülés: A német kormány szerint csak 65 év alattiakat lehet majd oltani az AstraZeneca vakcinájával