szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A mintegy 110 főt foglalkoztató NETASQ éves árbevétele 20 millió euró, amelynek 80 százaléka a magán szektorban, 20...

A mintegy 110 főt foglalkoztató NETASQ éves árbevétele 20 millió euró, amelynek 80 százaléka a magán szektorban, 20 százaléka pedig az állami szektorban értékesített termékekből és szolgáltatásokból származik. A vállalat nagy hangsúlyt fektet a színvonalas biztonsági oktatásra; minősített partnerhálózatán keresztül biztosítja ügyfelei számára a NETASQ-színvonalú terméktámogatást.

A NETASQ fő terméke az Active Secure Qualification (ASQ) behatolásvédelmi technológiára épülő UTM (Unified Threat Management) tűzfalcsalád. Az UTM tűzfal a vállalatok méretétől függetlenül garantál teljes körű hálózati felügyeletet, biztonsági szűrést, tűzfallal integrált behatolásvédelmet és valós idejű sebezhetőség-vizsgálatot. A piacon egyedülálló módon kizárólag a NETASQ tűzfalakat hagyták jóvá egyszerre az EU, valamint a NATO Restricted titkosítási szinttel rendelkező dokumentumok kezelésére. Emellett az eszközöket az International Common Criteria EAL4+ v3.1 (ISO 15408 és ISO 18045) szabvány szerint is minősítik. Az Európai Unió támogatását élvező magas biztonsági szintű tűzfalakat Franciaországban fejlesztik és Németországban szerelik össze, a technológia tehát teljes mértékben európai kutatás-fejlesztésen alapul.

„A NETASQ hálózatbiztonsági eszközök az EU és a NATO magas szintű titkosítási követelményeknek is megfelelnek. Éppen ezért előszeretettel választják megoldásainkat hálózatuk védelméül az Európai Unió kormányai, katonai és rendfenntartó szervei, mint például az Európai Bizottság, az Európai Unió Tanácsának Főtitkársága vagy az European Aeronautic Defence and Space Company (EADS)” – mondta Seamus McMillen, a NETASQ kelet- és közép-európai régióért felelős igazgatója. „Örömünkre szolgál, hogy a NETASQ Magyarországon is megnyitotta képviseletét és elősegíthetjük a magyar vállalatok és intézmények felzárkóztatását az európai színvonalú IT-biztonság szintjéhez” – tette hozzá McMillen.

Seamus McMillen

A NETASQ által nyújtott magas szintű biztonságot a kormányzati és katonai szervezeteken kívül számos olyan európai nagyvállalat is választja, mint például a FIAT, a PSA Peugeot Citroen, a Renault, a British Telecom, az Orange Business Services, a Heineken, a Telindus, a HSBC Bank, a UBS. a Banque de France, az EDF Energy, a Decathlon, a Cora, az AFP hírügynökség, a Securitas, a Le Figaro vagy éppen a Premier League, a University of Cambridge és a Vöröskereszt.

Hazai képviselet
A NETASQ termékcsalád teljes körű hazai képviseletét a Yellow Cube, a magyar tulajdonú IT-biztonsági disztribúciós cég látja el. Az államigazgatási és vállalati referenciákkal rendelkező vállalat vírusvédelemmel és spamszűrő megoldásokkal is foglalkozik, így például Magyarország második legnagyobb ingyenes levelezőrendszerében kétmillió magyar postafiók spamszűrését végzi. A Yellow Cube nem csak forgalmazóként, de biztonsági szakértőként is régóta jelen van a hazai piacon, az elmúlt év során már elindított hálózatbiztonsági képzéseivel pedig a NETASQ háromszintű (Admin, Expert és Expert+) szakmai minősítéseinek megszerzésére is folyamatosan lehetőséget biztosít. A Yellow Cube több mint 300 viszonteladóból álló partneri hálózatával az egész ország területén biztosítja a NETASQ hálózatbiztonsági eszközök elérhetőségét és szakértő beállítását.

„Mérnökeink széleskörű szakmai és piaci ismeretekkel állnak az ügyfeleink rendelkezésére, a gyártóval szorosan együttműködve végezzük a NETASQ termékekkel kapcsolatos szakmai tanácsadást és képzéseket” – mondta Bódis Ákos, a Yellow Cube ügyvezetője. „Kiemelt disztribútorunk a több mint 15 éve működő AlphaSonic nagykereskedés, amely teljes raktárkészletet tart fenn NETASQ IPS tűzfalakból és spamszűrőkből, így partnereink azonnal hozzájuthatnak bármely NETASQ eszközhöz” – tette hozzá Bódis Ákos.

Bódis Ákos

 

NETASQ IPS tűzfalak
Az ASQ csomagszűrő technológia adja a NETASQ IPS tűzfalak alapját. A kernelben működő valós idejű IPS (Intrusion Prevention System – behatolásvédelem) teljesítményre optimalizált kódjának köszönhetően a legkisebb tűzfalak is 200 Mbps szűrési sebességre képesek maximális biztonsági szint fenntartása mellett. A NETASQ tűzfalak teljes körű tartalomszűrést biztosítanak: az összes fájlátvitelt vírusirtó (Kaspersky) ellenőrzi, a levelezést prémium spamszűrő (a francia Vade Retro) védi, míg a honlapok elérését URL szűrő kategorizálja és korlátozhatja.

A hálózati forgalom további elemzését a NETASQ SEISMO passzív sebezhetőség-vizsgálati technológia végzi, amely kizárólag a hálózati forgalom alapján azonosítja a hálózat számítógépeit, a futtatott operációs rendszereket és a különböző alkalmazásokat. Ezt követően a rendszergazda számára valós időben megmutatja a végpontok ismerte sebezhetőségeit, lehetséges támadások részletes módját és kockázatait. Amennyiben az adott sérülékenység már javított, a SEISMO egyúttal javaslatot tesz a probléma azonnali megoldására.

Az otthoni és mobil munkavégzéskor elengedhetetlen biztonságos táveléréshez a tűzfal számos, hardveresen gyorsított VPN (IPSec, PPTP, SSL) megoldást is biztosít. A bevált eszközzel még nem rendelkező vállalkozások számára az SSL VPN például mindössze egy weboldal megnyitásával titkosított hozzáférést adhat a védett belső hálózathoz.

MFILTRO hardveres spamszűrő
Az MFILTRO, a NETASQ magas teljesítményű levelezésbiztonsági termékcsaládja ideális megoldást jelent a nagy forgalmú levelezőszerverek számára. Az MFILTRO motorját a világ legnagyobb szűrőrendszerét fejlesztő, a világszerte több mint 1 milliárd postafiók védelméről gondoskodó Cloudmark biztosítja. A teljesítményre optimalizált levelezőrendszerrel már a belépőszintű eszközök is óránként 100.000 email szűrésére képesek.

Az IPS tűzfalakhoz hasonlóan a tartalomszűrést az MFILTRO rendszerekben is a Vade Retro és a Kaspersky szűrőmotorok biztosítják, ugyanakkor a webes karantén és a programozható levélfeldolgozás teljes körű szűrési megoldássá bővítik az MFILTRO-t. A néhány egyszerű lépésben, rövid idő alatt beállítható hardveres spamszűrő hosszútávon tehermentesíti a levelezőrendszert, és korlátlan számú domain és postafiók szűrésére használható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lewis Hamilton: George halála nem volt hiábavaló

Lewis Hamilton: George halála nem volt hiábavaló

Fekete Péter: A teraszokkal együtt indulhatnának a szabadtéri kulturális programok is

Fekete Péter: A teraszokkal együtt indulhatnának a szabadtéri kulturális programok is

Öt éve halt meg Prince, de mindjárt új lemeze jelenik meg

Öt éve halt meg Prince, de mindjárt új lemeze jelenik meg