szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Kiemelt lehetőséghez jut Magyarország a hivatalos Certified Ethical Hacker (CEH) képzés területén.

Kiemelt lehetőséghez jut Magyarország a hivatalos Certified Ethical Hacker (CEH) képzés területén. A pozitív megkülönböztetést annak köszönhetjük, hogy az informatikai biztonsági képzések terén olyan fejlett európai országokkal is felvesszük a versenyt, mint például Hollandia. A nemzetközi etikus hacker képzést jegyző EC-Council az ország jelentős létszámú, jól felkészült szakemberállományát figyelembe véve döntött úgy, hogy a megújult képzés világpremierjének egyik kiemelt helyszíne Budapest, illetve a kizárólagos képviseleti jogokat 2009-ben megszerző NetAcademia Oktatóközpont legyen.

A különleges esemény apropóján a hazai informatikai oktatóközpontok összefogásával nemzetközi ösztöndíjban részesülhet egy tehetséges fiatal magyar etikus hacker. Az egymillió forint értékű ösztöndíj célja, hogy nemzetközi ismertséghez és ezzel kiugrási lehetőséghez juttasson egy tehetséges biztonsági szakembert. A díjazott számára nem csupán a Certified Ethical Hacker minősítés megszerzése, hanem a nemzetközi bemutatkozás is lehetővé válik.

Az informatikai oktatóközpontok az ösztöndíjpályázaton olyan egyedi, újdonságnak számító biztonsági problémák felfedezésére biztatják a résztvevőket, melyet a Miamiban megrendezésre kerülő rangos Hacker Halted konferencián is bemutathatnak a nagyvilág számára, hasonlóan a 29 éves Barta Csaba 2010-es, nagy visszhangot kiváltó rootkit-bejelentéséhez. Bővebb információt és jelentkezési lehetőséget az ösztöndíjra itt találhat

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kövér László szerint nem szigorít tovább a kormány

Kövér László szerint nem szigorít tovább a kormány

Közel 10 milliárd forintért kelt el egy magyar startup

Közel 10 milliárd forintért kelt el egy magyar startup

Fontos teszt jön: 15 km magasra küldi fel a SpaceX az űrhajót, amivel embereket vinne a Marsra

Fontos teszt jön: 15 km magasra küldi fel a SpaceX az űrhajót, amivel embereket vinne a Marsra