szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Bizony jól meg kell gondolnunk, ha a pendrive-unkat használva adjuk ki a törlés parancsot, hiszen utána már hiába is...

Bizony jól meg kell gondolnunk, ha a pendrive-unkat használva adjuk ki a törlés parancsot, hiszen utána már hiába is keressük a likvidált állományt, a kis hordozható eszközön ugyanis nincsen Lomtár, ami még egy darabog őrizné a törölt fájlokat.
Egy aprócska, hordozható segédprogram viszont lehetővé teszi, hogy a pendrive-unkon is legyen ilyen biztonsági szemetes, így azután bátran törölhetünk, hiszen bármikor van lehetőség a korrigálásra.
Töltsük le az iBin nevű programot innen, majd csomagoljuk ki a zip állományt. Ekkor, a licenc tudnivalók és az exe állomány mellé egy hétoldalas angol nyelvű pdf-et is kapunk, amelyben minden le van írva, amire a program használatához szükségünk van. Megijedni azért nem kell, hiszen igazán nincs szükség arra, hogy végigolvassuk ezt a pdf-et, az .exe fájl elindítása után ugyanis már gyerekjáték a program használata.

A törölt állomány a pendrive szemetesébe kerül

Kattintsunk tehát az exe fájlra, majd OK-zzuk le a két, megjelenő ablakot, és már készen is vagyunk. Alul, jobbra a tálcán már meg is jelent egy kis szemetes ikon, ami egyúttal azt is jelenti, hogy ezentúl bátran törölhetünk pendrive-unkról, hiszen ha a kis szemetesre kattintunk, megtaláljuk benne a törölt állományt.

A szemetes számos jellemzőjét beállíthatjuk

Alapból pendrive-unk 10 %-át állítja be magának az eszköz, de a Custom Options menüpont alatt ezt tetszésünk szerint megváltoztathatjuk, mint ahogy azt is, hogy hány nap után törölje automatikusan a már törölt állományokat. De vigyázat, ezeket azután már nem nyerhetjük vissza.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulácsi Péter az Interbe igazolhat, a világ tíz legjobban fizetett kapusa közé kerülhet

Gulácsi Péter az Interbe igazolhat, a világ tíz legjobban fizetett kapusa közé kerülhet

Időkapszulát helyeztek el az év végén megnyíló Magyar Zene Házában

Időkapszulát helyeztek el az év végén megnyíló Magyar Zene Házában

Meghosszabbítja a kormány a bértámogatás határidejét

Meghosszabbítja a kormány a bértámogatás határidejét