szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Szerencsére akad számtalan megoldás, hogy dokumentumainkat - legyen szó Office fájlokról, PDF-ekről vagy képekről -...

Szerencsére akad számtalan megoldás, hogy dokumentumainkat - legyen szó Office fájlokról, PDF-ekről vagy képekről - bárki számára elérhető módon közzétegyük, ráadásul úgy, hogy annak olvasásához ne legyen szükség másra, csak egy böngészőre.

Scribd
Az eredetileg Flash alapú, majd HTML5-re váltó Scribd például kiváló példa erre, a feltöltött anyagokat azok eredeti tördelésével látjuk viszont, s különféle módokon olvasgathatjuk őket (slideshow, könyv, görgethető oldal).

Az anyagok szükség esetén letölthetők, nyomtathatók, a megosztásuk pedig egyszerű, hiszen kapunk hozzájuk közvetlen linket (illetve a feltöltött dokumentumok tallózhatók is a Scribd oldalán). A Scribd remek szolgáltatás, bár szerintünk az indulása idején jobb volt, mint amilyen a váltás óta lett.

Crocodoc
Sebaj, akinek nem jön be, immár próbálkozhat egy másik, hasonló, de nekünk jobban tetsző szolgáltatással, a Crocodoc.com oldalon.
A Crocodoc használata nagyon egyszerű: az Upload Document gombra kattintva feltöltjük anyagainkat (Word dokumentum, PDF fájl, kép stb.), majd lehetőségünk van kommentekkel, jegyzetekkel is ellátni azt egy átlátható, könnyen használható felületen.
Ezután választhatunk, hogy megosztjuk az anyagot másokkal online, vagy letöltjük a megjegyzésekkel ellátott PDF fájlt magunknak. A lényeg persze az online megosztás, amit a Share gombra kattintva azonnal megtehetünk.

Kérhetünk közvetlen linket, amit aztán ott használunk fel, ahol akarunk, vagy egy kattintással elküldhetjük levélben ezt a linket, aminek előnye, hogy a címzettek akár kommenteket is fűzhetnek a dokumentumhoz. Végül egy érdekes lehetőség még: ha kell, van beépítő kód is az anyaghoz, így egy mozdulattal beilleszthetjük azt saját weboldalunkba, az olvasásához szükséges felülettel együtt (mintha egy Youtube videót illesztenénk be annak kódjával).
A Crocodoc ingyenes, használatához tulajdonképpen még regisztrálni sem szükséges, bár ha vállaljuk az ingyenes fiók létrehozását, annak akadnak azért előnyei is, például nyomon követhetjük, miket töltöttünk fel, illetve törölhetünk is feltöltött anyagokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden második eladott BMW már SUV Magyarországon

Minden második eladott BMW már SUV Magyarországon

Meg kellett műteni Cseh Lászlót

Meg kellett műteni Cseh Lászlót

Mesterséges szaruhártyát kapott a 78 éves férfi, visszanyerte a látását

Mesterséges szaruhártyát kapott a 78 éves férfi, visszanyerte a látását