szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Különleges eseményre hívta meg a szaksajtó képviselőit a Toshiba: szétszerelte a legújabb hordozható gépeit, hogy...

 Különleges eseményre hívta meg a szaksajtó képviselőit a Toshiba: szétszerelte a legújabb hordozható gépeit, hogy kiderüljön, mit rejt a belsejük. Három különböző készülékben lehetett szétnézni, a legkisebb netbooktól kezdve a vállalti felhasználásra szánt csúcsmodellig. A bemutatón elhangzott, hogy annak ellenére, hogy ezeket a gépeket viszonylag könnyen szét lehet szerelni, nem ajánlják senkinek, hogy ezt otthon is megtegye.

Egyrészt azért, mert ezzel elveszíti a jótállást, másrészt a legtöbb esetben a gép összerakása már jóval nagyobb kihívást jelent, mert csak aprólékos és hosszadalmas műveletekkel lehet mindent úgy a helyére illeszteni, ahogy volt. Ráadásul a házi barkácsolásnak nincs is sok értelme, mert a PC-knél gyakori alaplap-, videokártya- vagy hangkártyacsere itt nem jellemző. Legfeljebb a memória és a merevlemez bővítése jöhet szóba, ezeket azonban általában a gépek komolyabb megbontása nélkül is el lehet végezni, de jobb, ha ezt is szakszervízre bízzuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!