szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Jelenleg a 3D televíziók értékesítése itthon a TV piac néhány százalékát teszi ki, ami az LG várakozásai szerint az új...

Jelenleg a 3D televíziók értékesítése itthon a TV piac néhány százalékát teszi ki, ami az LG várakozásai szerint az új Cinema 3D technológiának köszönhetően növekedésnek indul, hiszen a TV számos fejlett funkció mellett mind 2D-ben mind pedig 3D-ben is kivételes minőséget produkál.
A 2010-es teljes lapostévé értékesítésben érték alapján az LG birtokolja a piac több mint egy negyedét, amellyel a stabil második helyet foglalja el. A legnépszerűbb lapostévé méret hazánkban még mindig a 32 inches, azonban látható, hogy – bár lassan - de az igény a nagyobb méretek felé tolódik.

“A 3D iparágban gyűjtött ismereteinket és tapasztalatainkat felhasználva igyekeztük az új 3D technológiával még valósághűbbé tenni a 3D élményt, és egyszerűbbé a 3D televízió használatát. A villódzásmentes kép, a töltés nélküli, könnyű szemüveg és a széles látószög minden eddiginél magasabb színvonalú szórakozást nyújt a felhasználóknak. Az LG CINEMA 3D TV egy igazi áttörés a 3D televíziók fejlődésében, amely a valódi Full HD-s 3D élményt teremti meg az otthonokban” – mondta el Szili Krisztián, az LG Electronics Magyar Kft. szórakoztatóelektronikai marketing menedzsere.

A CINEMA 3D technológia
A CINEMA 3D tévék alapja az FPR (Film Patterned Retarder) azaz a speciális filmrétegen alapuló technológia, amely szétválasztja a bal és jobb szem számára előállított képeket. A szétválasztott képeket a CINEMA 3D szemüveg egyesíti, amelynek fő célja az egyes képkockák tökéletes egybeolvasztása, és ezáltal a kép kettőződését mellőző 3D kép megalkotása. Az így kapott képminőség kiérdemelte két európai székhelyű, világhírű tanúsító intézet, az Intertek és a TÜV CINEMA 3D TV „villódzásmentes” minősítését, és így a világ első 3D TV-je lett, amely megkapta ezt a megjelölést. A CINEMA 3D TV tökéletesen éles képe mellőzi a korábbi 3D TV-k szemfárasztó és szédülést okozó hatását, így a nézők tovább élvezhetik a 3D tartalmakat, kényelemérzetük elvesztése nélkül.

Az újgenerációs 3D televízió további előnye, hogy a kétdimenziós tartalmakat 3D-re konvertálja, így a felhasználó a televíziós adásnál is tapasztalhatja a három dimenzió adta különleges élményt. Az eredetileg is 3D-s tartalom a CINEMA 3D TV-ken a mélységük mellett szinte kilépnek a képernyőn túlra, a műsor a nappalainkban úszik. Ezzel szemben a felkonvertált adás inkább mélységet kap, ami a két dimenziónál sokkal gazdagabb élményt nyújt.
 
Az LG a CINEMA 3D TV mellé kényelmes és kedvező árú 3D szemüveget kapunk. A mindössze 16 grammos szemüvegben nincsenek elektromos alkatrészek, így teljesen mellőzi az elektromágneses hullámokat, kevésbé sérülékeny és nem mellesleg tölteni sem kell.

Érdemes megemlíteni még a képminőséget tovább növelő, a CINEMA 3D TV-k képernyőjét borító vékony filmréteget (az LG szabadalmazott 3D Light Boost technológiája) amely hibátlan fényerőt és élénkséget kölcsönöz a 3D képeknek, kiküszöböli a 3D tartalmaknál elő-előforduló sötétedést.
Széles látószögének köszönhetően a CINEMA 3D TV minden családi vagy baráti összejövetelhez kiváló választás, hiszen a nézők a TV előtt ülve széles látószögből ugyanolyan minőségben élvezhetik a 3D filmeket, videókat.

A páratlan 2D és 3D képminőségen kívül a CINEMA 3D TV az LG Smart TV technológia előnyeit is magában hordozza. Egyszerű kezelőfelületével a CINEMA 3D TV megkönnyíti a hozzáférést a különböző internetes tartalmakhoz.

Az LG CINEMA 3D tévékből az LW4500 és az LW5500 már elérhető a nagyobb szórakoztatóelektronikai szaküzletekben, a többi modell pedig folyamatosan kerül a boltokba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Akár 15 centis hóra is ébredhetünk

Akár 15 centis hóra is ébredhetünk

Kicsit hibrid, nagyon sportkupé: teszten a BMW M440i

Kicsit hibrid, nagyon sportkupé: teszten a BMW M440i

Macron az első uniós vezető, akit elnökként felhívott Biden, nagy a véleményegyezés

Macron az első uniós vezető, akit elnökként felhívott Biden, nagy a véleményegyezés