szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Comodo meglehetősen sok ingyenes szoftverrel van jelen a szoftverpiacon, de elsősorban a tűzfaláról vált ismertté.

A Comodo meglehetősen sok ingyenes szoftverrel van jelen a szoftverpiacon, de elsősorban a tűzfaláról vált ismertté. Pedig van antivírusuk, rendszerkarbantartójuk, és backup szoftverük is.
Sőt, akad egy érdekes programeltávolító is a tarsolyukban!

Kényelmes felületen dolgozhatunk

A Comodo Programs Manager elsődleges feladata, hogy figyelje a programok telepítését, működését, és amikor az eltávolításukra kerül a sor, akkor a rendes Uninstall alkalmazás futtatása után (amely elvileg ugye nyom nélkül kellene, hogy eltávolítsa a programokat), lehetővé tegye, hogy az uninstall után hátramaradt felesleges fájlokat és Registry bejegyzéseket is töröljük. Ilyenekből pedig általában jócskán marad a gépen, hiszen a legtöbb uninstall program “nincs tisztában” azzal, mit művelt egy-egy szoftver a használata közben (például milyen átmeneti állományokat, konfigurációs fájlokat, Registry-bejegyzéseket hozott létre), csak a telepítéskor eredetileg felkerülő dolgokat próbálja eltüntetni a gépről.

A Windows rejtett funkciót is könnyen elérhetjük

A tökéletes eltakarításhoz egyébként több módszert is alkalmaznak az e célra készült segédprogramok. Akadnak olyanok, amelyek az Uninstall után a semmiből próbálják meg felkutatni, mi tartozhatott még a törölt alkalmazáshoz, s vannak, amelyek monitorozzák, mit művel egy szoftver közvetlenül a telepítés után.

Áttekintő információk

A Comodo ez utóbbi csoportba tartozik, aminek van előnye és hátránya egyaránt. Az előny értelemszerűen a hatékonyabb takarítás, hiszen folyamatosan figyeli a telepített programokat, a hátrány pedig éppen az, hogy a “megfigyelés” erőforrásokat vesz el a rendszertől, ami erősebb gépen nem gond, de egy gyengébb konfiguráción már megérezhető. Telepítéskor az újraindítást sem ússzuk meg, mivel a háttérben futó szolgáltatás beüzemeléséhez erre is szüksége van. Emellett online adatbázisból is dolgozik, így az általa ismert programokat ez alapján is képes tökéletesen likvidálni.

Csoportos uninstall

A CPM ezen kívül a driverek és szolgáltatások, illetve a Windows frissítések menedzselésében is segít, sőt, a Windows rejtett beállítási lehetőségeit is kényelmesen elérhetjük belőle.

Backup készülhet az eltávolított összetevőkről

Telepítését és használatát inkább haladó felhasználóknak javasoljuk, de nekik nagy segítség lehet, hogy alaposan eltakarítsák a kipróbált, de törlésre ítélt alkalmazások minden összetevőjét (a program nem áll neki a feladatnak automatikusan, előtte még átválogathatjuk, mi az, amit valóban törölni akarunk a felajánlott lehetőségek közül). Kezdőknek célravezetőbb lehet a Revo Uninstaller használata.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ne nagyon reménykedjen idén béremelésben

Ne nagyon reménykedjen idén béremelésben

A civakodó belga pártok egyezsége kellene a járvány elleni küzdelemhez

A civakodó belga pártok egyezsége kellene a járvány elleni küzdelemhez

Mexikó már nem is akarja kommentálni Trump legújabb bírálatát

Mexikó már nem is akarja kommentálni Trump legújabb bírálatát