szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Youtube-on található videókat rengetegen osztják meg ismerőseikkel.

A Youtube-on található videókat rengetegen osztják meg ismerőseikkel. Ám mit tehetünk, ha egy hosszabb, megosztásra szánt videóból csak egy rövidke jelent lenne igazán fontos szerintünk, ráadásul az is az anyag közepe felé található?
Nos, ahelyett, hogy letöltenénk és megvágnánk, majd e-mailben elküldenénk a videót, van egy jóval egyszerűbb módszer is arra, hogy a Youtube videónak csak egy adott részletét osszuk meg másokkal.

A Youtube-on is van lehetőség a kezdőpont megadására

Ha például csak a kezdő időpont lényeges, ezt beállíthatjuk a Youtube-on is: kattintsunk a Share gombra, és a rövidített link mellett a Show options lehetőségre. Itt a Start at opció bejelölésével megadhatjuk, hogy pontosan mikortól induljon a lejátszás. Az így kapott linket megosztva már mindenki az általunk kiválasztott résztől kezdheti a videó nézését, de a lejátszóban a teljes anyag ott lesz.
Ha ennél kicsit többre vágyunk, látogassunk el a Tubechop oldalra és ott illesszük be a videó eredeti linkjét.

Kiragadhatunk egy részletet a videóból

A szolgáltatás rövid gondolkodás után beazonosítja a videót, majd a Chop it gombra kattintva egy kényelmesen használható felületen adhatjuk meg a kezdő és befejező időpontokat, azaz kijelölhetjük, hogy az adott videóból szerintünk mely részlet fontos. Ha gondoljuk, még rövid leírással is kiegészíthetjük a dolgot, hogy megmagyarázzuk, mitől is olyan érdekes a kiemelt jelenet, majd egy újabb Chop It kattintással máris megoszthatjuk vagy az embed kóddal beilleszthetjük weboldalunkba, blogunkba. Ilyenkor az eredeti videó helyett csak az általunk meghatározott rész lesz látható a lejátszóban.

Az így megosztott videó többi része nem elérhető a lejátszóban

Így gyakorlatilag néhány kattintással megúszhatjuk, hogy mondjuk levélben, vagy chaten még azt is külön el kelljen mesélnünk, hogy a videónak mely részét tartjuk megtekintésre érdemesnek, fontosnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Diszkózzon Youtube-zenékkel!

Egyre megszokottabb, hogy bulikon, társas összejöveteleken már nem is CD-játszó, hanem számítógép szolgáltatja a zenét.

A NAV akár el is engedheti a tb-tartozást

A NAV akár el is engedheti a tb-tartozást

707 lóerős lett a Rolls-Royce 2,7 tonnás szabadidő-autója

707 lóerős lett a Rolls-Royce 2,7 tonnás szabadidő-autója

"Ha újságírók meghalnak, arról csak maguk tehetnek" – film a demokrácia kivéreztetéséről

"Ha újságírók meghalnak, arról csak maguk tehetnek" – film a demokrácia kivéreztetéséről