szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Sajnos a piacra kerülés időpontját még az E3 alkalmából sem sikerült konkretizálnia a Sonynak, továbbra is csak „2011”...

Sajnos a piacra kerülés időpontját még az E3 alkalmából sem sikerült konkretizálnia a Sonynak, továbbra is csak „2011” a dátum. Cserébe viszont láthattuk végre az eszközt, és megismerhettük a hardverspecifikációkat is!

A Vita ára előreláthatólag 250 euró körül lesz, valamint lesz belőle WiFi és 3G-s verzió egyaránt. Mindent belezsúfolnak, ami csak a játékosok számára vonzó lehet: motion control, két analóg vezérlő, érintőképernyő, a létező legerősebb handheld GPU, sőt még GPS is lesz benne. Tartalmaz két kamerát, ezek mindegyike 320x240-es felbontásra képes, 120 frame/s rögzítés mellett, vagy 640x480-as felbontásra 60 frame/s mellett. A játékok felbontása 640x480, akárcsak a 16 millió színű OLED  kijelző is. A processzor ARM Cortex-A9 core, a videokártya SGX543MP4+.

Bemenettel is el lesz látva az eszköz rendesen: PlayStation Vita card slot, Memory card slot, SIM card slot (3G/Wi-Fi model only), Multi-use port (ez például USB eszközökhöz lesz jó), DC IN, Audio [Stereo Out / Mono In]), Headset és fejhallgató (jack), Accessory port. Az első játék, ami megjelenik rá a Street Fighter X Tekken lesz, de pletykálnak egy Infmaous átíratról is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kipróbáltuk az eddigi leglátványosabb Pókember-játékot, csak úgy hasít a PS5-ön

Kipróbáltuk az eddigi leglátványosabb Pókember-játékot, csak úgy hasít a PS5-ön

A Jóbarátok Monicája megint megcsinálta: fejére húzta a hálaadásnapi pulykát egy táncra

A Jóbarátok Monicája megint megcsinálta: fejére húzta a hálaadásnapi pulykát egy táncra

Tíz dallal búcsúzunk Balázs Fecótól

Tíz dallal búcsúzunk Balázs Fecótól