szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ez az óriási szenzáció természetesen nem más, mint az állítólagos új konzol, a napjainkra már „öregecske” XBOX360...

Ez az óriási szenzáció természetesen nem más, mint az állítólagos új konzol, a napjainkra már „öregecske” XBOX360 utódja. A pletykát a Videogamer indította útjára, az egyik Crytek fejlesztővel készített interjú kapcsán. A német cég (többek között ők készítik a híres Crysis sorozatot) fejlesztője „elkottyantotta”, hogy a legnagyobb stúdiók nemsokára megkapják a szupertitkos specifikációt az új konzolról. Ez bevált szokás, a játékfejlesztők mindig jóval előbb jutnak hozzá az információkhoz- és leírásokhoz (sőt, a fejlesztőkörnyezethez), így van idejük a sokszor évekig húzódó játékfejlesztések során felkészülni az újgenerációs konzolok támogatására és kihasználására.

A Crytek azóta élesen elhatárolódott a pletykától és a kijelentéstől, nem csoda, hiszen az ilyen jellegű dolgok nagyon komoly titoktartási szerződések (és kötbér fizetés) keretében zajlanak. A pletyka azonban már elindult, a Gamespot a héten már egyenesen azt vízionálja, hogy a 2012-es expó slágere az új Xbox lesz. Ebben lehet is valami, a BGR szerint a Microsoft „Entertainment and Devices Division” részlege (tulajdonképpen ők felelősek a konzolokért) nem cáfolta azt a tényt, hogy 2012 nyarán megjelenik az új játékgép. Igaz nem is erősítették meg, de ezt már megszokthattuk… A BGR információi szerint Redmondban már 2006 óta fejlesztik a következő konzolt. Jobban belegondolva a bejelentés egészen logikus, az Xbox306 2005 novemberétől elérhető (világszerte több mint 55 millió darabot értékesítettek), a 2012 generációváltás tehát több mint időszerű. Sajnos a biztos információkra még várnunk kell, legrosszabb esetben 2012 júliusáig.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Döntött a kormány az orvosok átvezényléséről és a másodállások korlátozásáról

Döntött a kormány az orvosok átvezényléséről és a másodállások korlátozásáról

63 ezer magyar veszítette el a munkáját szeptemberben és októberben

63 ezer magyar veszítette el a munkáját szeptemberben és októberben

Csak a Fordokat szerette egy Budapesten elkapott autótolvaj

Csak a Fordokat szerette egy Budapesten elkapott autótolvaj