szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Miközben éppen átvariálták kicsit a kereső felületét, a Google egy másik meglepetéssel is szolgált.

Miközben éppen átvariálták kicsit a kereső felületét, a Google egy másik meglepetéssel is szolgált. Lerántotta a leplet a Google+-ról, amely nem más, mint a cég új Facebook és Twitter konkurense. A Google+ több mint elképzelés, olyannyira, hogy látványos, interaktív demó formájában is próbálgathatjuk az alábbi oldalon, a szerencsésebbek pedig már élesben is tesztelhetik.

Valójában egy összetett online alkalmazáscsomagról van szó, amely több Google szolgáltatást foglal magában: van üzenőfal, hírcsatornák, felhasználói profil, létrehozhatók csoportok, közösségi csevegési lehetőség (akár videóval), fotómegosztás.

Az alapok persze részben már megvoltak eddig is, de most átnevezték, egybegyúrták őket, plusz kiegészítették számos új megoldással, az így elkészült massza pedig igencsak megszorongathatja majd a Facebookot, a Twittert, de akár a Microsoft által nemrég hatalmas összegért felvásárolt Skype-ot is.
Természetesen minden funkciót elérünk majd mobilról is, androidos készülékekről például biztosan, de erős a gyanúnk, hogy a többi népszerű platform sem marad majd ki.

Azt talán mondanunk sem kell, hogy a Google+ jelenleg csak tesztverzióban működik, de ha van kedvünk, feliratkozhatunk értesítőre, így ha már lesz publikus változat, mi is kipróbálhatjuk azt élesben.

 

Összességében - a demó és az interneten fellelhető információmorzsák alapján - elég ígéretes a project, sokkal kevésbé tűnik olyan zsákutcának, mint a Wave vagy a Buzz volt a Google részéről. Sőt, kifejezetten jó esély van rá, hogy a Facebook végre méltó kihívóra akad majd a Google+ képében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!