szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Nem csak a mobilra vagy a táblagépre, de sokan még az asztali gépre, notebookra is inkább letöltik a videókat a...

Nem csak a mobilra vagy a táblagépre, de sokan még az asztali gépre, notebookra is inkább letöltik a videókat a Youtube-ról vagy mondjuk a Vimeóról pusztán a link mentése helyett. A dolognak van előnye (például biztosan megmarad nekünk a videó, akkor is, ha az eredetit egyszer törlik) és hátránya (például foglalja a helyet a merevlemezünkön) egyaránt, ráadásul ahány eszköz, annyiféle lejátszható formátum, néha nehéz közös nevezőre hozni a Youtube-ról letöltött videót és a lejátszónkat.

A kiválasztott videó letöltése a szerverre

A letöltéshez és konvertáláshoz persze temérdek programot és online szolgáltatást találunk, ezekből egy csokorra valót találnak olvasóink itt a cikk alatt is, a Kapcsolódó anyagok részben.
A most bemutatásra szánt TubGet viszont sok szempontból kilóg ezek közül. Ez az oldal igazi all-in-one letöltő-szolgáltatás azoknak, akik a legnépszerűbb megosztókról, így a Youtube-ról, Vimeóról, Flickr-ről, DailyMotion-ről és még több mint egy tucat más oldalról szeretnének videókat beszerezni, offline megtekintésre.

Megadhatjuk a videó elejét és végét

Használata egyszerű, csak kimásoljuk a böngésző címsorából a kérdéses videó linkjét, beillesztjük a TubGet oldalon az “1. Enter the video URL” szöveg alatti mezőbe, majd kattintunk a Start gombon. A rendszer előbb áttölti a videót, majd nekiláthatunk beállítani, hogy nekünk pontosan miként lenne arra szükségünk. Ha kell, beállíthatjuk, honnan kezdődjön a videó és hol érjen véget (ha nincs szükségünk a teljes eredetire), kiválaszthatjuk a felbontást, a tömörítés minőségét, a hangminőséget.

Kiválasztható a minőség

Ezek után kiválaszthatjuk azt is, pontosan milyen videoformátumra lenne szükségünk: AVI, MOV, MP4, 3GP, FLV, vagy ha csak a hangra, akkor MP3 és M4R. Utóbbi az iPhone csengőhang formátuma, az MP3 pedig kiváló megoldás, hogy egy videóból csak a hangot, zenét töltsük le, csengőhangnak, vagy zenegyűjteményünk gyarapítására.

A legnépszerűbb formátumok közül választhatunk

Így a végén olyan változatot kapunk a letöltött videóból, amilyenre éppen szükségünk volt, s már csak át kell azt másolnunk a telefonra, táblagépre, esetleg kiírni optikai lemezre és lejátszani asztali lejátszónkon.
Az oldal használatához nincs szükség regisztrációra, viszont ez esetben a letöltésnél kicsit várnunk kell. Ha bejelentkezünk (akár Facebook azonosítónkkal is), akkor viszont várakozási idő nélkül tölthetjük le a kész anyagot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megszólalt az Újpesten megkéselt rendőr: "Nagyon köszönöm a kiállást mellettünk!"

Megszólalt az Újpesten megkéselt rendőr: "Nagyon köszönöm a kiállást mellettünk!"

Német kutatók elérték, hogy újra járni tudjanak a bénult egerek

Német kutatók elérték, hogy újra járni tudjanak a bénult egerek

Üzleti tranzakciók: ezekre kell minden vállalkozónak figyelnie

Üzleti tranzakciók: ezekre kell minden vállalkozónak figyelnie