szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Impozáns növekedés.

Impozáns növekedés. A számok megugrásában valószínűleg szerepe van annak is, hogy már nem kell meghívóért könyörögnünk, a szolgáltatás július tizedike óta bárki számára elérhető.  

A tízmillió felhasználót ma vagy holnap fogja elérni a Google+, legalábbis a Paul Allen (itt adhatjuk hozzá köreinkhez)  elemző (az Ancestry alapítója) szerint. Ez a szám különösen annak fényében sok, hogy alig két hete indult a szolgáltatás, igaz, ugrásszerű növekedés csak az utóbbi napokban tapasztalható. A zárt béta alatt ugyanis nem özönlöttek annyira a felhasználók, mint amire a Google számított.  

A további elemzések is megdöbbentő számokat mutatnak: a Google+ hálózathoz, a nyílt béta óta átlagban 2,2 millió ember csatlakozik 34-36 óránként. Az Ancestry szerint hétvégére a húszmilliós számot is elérheti a szociális háló tagjainak száma. Erre már Mark Zuckerberg is valószínűleg felvonja a szemöldökét. Az Ancestry jelentésére hivatalosan nem reagált a Google, továbbra sem hajlandóak konkrét adatokat szolgáltatni a felhasználók számára, Eric Schmidt azonban annyit megerősített, hogy valóban „milliós számokról van szó”. Nos, már csak 740 milliót kell behozni nekik, ennyivel vagyunk többen a Facebookon ugyanis. Egyelőre.

 Az Ancestry.com számolási metódusa igen érdekes, ők úgy „tippelnek”, hogy a Google Plusban található vezetéknevekből készítenek egy adatbázist (ez ugyanis publikus), és ezt vetik össze a népesség-nyilvántartók adataival. Így jön ki a végösszeg, azaz, hogy mennyien is vagyunk „benne a körökben”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Demeter Szilárd lemondását követeli száznál is több magyar értelmiségi

Demeter Szilárd lemondását követeli száznál is több magyar értelmiségi

Alig több mint 7 ezer kilométerrel hirdetnek egy szentendrei Trabit

Alig több mint 7 ezer kilométerrel hirdetnek egy szentendrei Trabit

Bajnai Gordon és a DK is Demeter Szilárd kirúgását várja

Bajnai Gordon és a DK is Demeter Szilárd kirúgását várja