szerző:
hvg.hu

Óriási, 69 százalékos bevételnövekedésről számolt be az Apple vállalat eredményeinek mai ismertetése során, annak ellenére, hogy a kifutó iPhone 4 iránt csökkent a kereslet. Az iPadekből és a Mac számítógépekből rekordmennyiséget adtak el, szeptemberben pedig jön a gyorsabb, erősebb és jobb kamerás iPhone 5.

5,5 milliárd dollárra nőtt az Apple vállalat bevétele a harmadik negyedévben, annak ellenére is, hogy a vállalat szeptemberig nem áll elő új iPhone-nal, amely egyértelműen a cég legkeresettebb terméke. Az iPad 2 márciusi kiadása ellenben komoly bevételeket hozott, a Bloomberg által megkérdezett elemzők szerint az Apple csak a legutóbbi negyedévben 7,7 millió darabot adott el a termékből, amellyel megdöntötte a korábbi három hónapos időszak 7,3 milliós rekordját is.

Az Apple táblagépe, az iPad annak ellenére is piacvezető termék maradt, hogy a rivális elektronikai vállalatok, a Samsung, a Motorola, vagy a RIMM is hasonló termékekkel jelentkezett. Sőt, elemzők szerint részben az iPadek iránti keresletnek tudható be az is, hogy világszerte a vártnál jóval alacsonyabb volt a személyi számítógépek eladási aránya is.

©

A számítógépek iránti keresletcsökkenés alól kivételt képeznek azonban a szintén az Apple gyártotta Mac gépek, minthogy az iPhone-ok és az iPadek újabb vásárlókat hoztak a vállalatnak. Az Apple ezzel lekörözte az Acert és a Toshibát is, jelenleg pedig az Egyesült Államok harmadik legnagyobb személyi számítógépeket gyártó vállalatává lépett elő.

A Bloomberg információi szerint a szeptemberben megjelenő új iPhone-t, az 5-ös számút az Apple egy erőteljesebb és gyorsabb adatfeldolgozó chippel fogja piacra dobni, valamint egy 8 megapixeles kamerával. Az 5 megapixeles kamerával ellátott iPhone 4-ből csak az első három nap alatt 1,7 millió darabot adtak el tavaly júniusban, az eladási arány pedig ezután is folyamatosan nőtt.

A Bloomberg által megkérdezett elemző szerint az iPhone 5 ismét ugrásszerű növekedést fog eredményezni az Apple eladásaiban, a legtöbb vásárló pedig azok köréből várható, akik újonnan váltanak okostelefonra az új termék hatására.

Egyes elemzők azonban még egy új modell nélkül is rekordmértékű iPhone eladásokra számítanak: szerintük közel 20 millió darabot is eladhatnak belőlük az utolsó negyedévben, az iPhone 5 és a MacBook Air laptopok új modelljének piacra dobása pedig csak még tovább növelheti az Apple eladásait és a befektetők érdeklődését a vállalat iránt.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.