szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Aki megszokja a Lion beépített programjainál a teljes képernyős üzemmódot, az hamarosan hiányolni kezdi ezt a...

Aki megszokja a Lion beépített programjainál a teljes képernyős üzemmódot, az hamarosan hiányolni kezdi ezt a támogatást az olyan alkalmazásoknál, amelyeket még nem készítettek fel ilyen működésre. Aki nem győzi kivárni kedvenc programjainak azt a frissítését, ami már tartalmazza a full screen módot, esetleg nem akar pénzt költeni egy új verzióra, az minden Cocoa fejlesztővel készült alkalmazást alkalmassá tehet a teljes képernyős futtatásra.  

Ehhez az ingyenes Maximizert kell letölteni a gépére. A kiegészítő működéséhez telepíteni kell az SIMBL-t (SIMple Bundle Loader), amit szintén ingyenesen lehet letölteni.

A SIMBL telepítése után csak a megfelelő mappába kell húzni a Maximizert

Ha ezt telepítettük, akkor a gépünkön létrejön egy /Library/Application Support/SIMBL/Plugins könyvtár, ebbe kell áthelyezni a korábban már letöltött Mazimizer.bundle állományt. Ezzel készen is vagyunk, mostantól azoknál az alkalmazásoknál is meg fog jelenni az ablak jobb felső sarkában a teljes képernyős módra váltás ikonja, amelyeket eredetileg még nem készítettek fel erre. Így például már most is használhatjuk teljes képernyőn a Firefox és a Chrome böngészőt vagy az iWork csomagba tartozó alkalmazások régebbi változatait.

Olyan alkalmazásokat is tudunk teljes képernyőn használni, amelyeket nem készítettek fel erre

A kiegészítő készítője hangsúlyozza a honlapján, hogy ez még csak béta változat, így elfordulhat, hogy nem működik zökkenőmentesen minden alkalmazással, de a hibák javítása folyamatosan zajlik, és persze az idő múlásával egyre kevesebb alkalmazásnál lesz szükség a Maximizerre, mert előbb-utóbb a legtöbb OS X programot korszerűsítik a full screen változatra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller: Az 1600 idősotthonból mindössze 80 helyen tudtak eddig oltani

Müller: Az 1600 idősotthonból mindössze 80 helyen tudtak eddig oltani

Élesben Hiller Istvánnal: A tiltakozó diákok alkotóműhelyéből hoznánk létre egy új SZFE-t

Élesben Hiller Istvánnal: A tiltakozó diákok alkotóműhelyéből hoznánk létre egy új SZFE-t

GKI: az emberek úgy érzik, pénzügyi helyzetük javul

GKI: az emberek úgy érzik, pénzügyi helyzetük javul