szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Persze az is lehet, hogy az Apple-t egyáltalán nem érdekli, hogy az egyik alkalmazásukat szinte pixelre pontosan...

Persze az is lehet, hogy az Apple-t egyáltalán nem érdekli, hogy az egyik alkalmazásukat szinte pixelre pontosan, névvel, ikonnal együtt klónozták a redmondi rendszerre, s ez esetben a Windows felhasználók egy jópofa kis alkalmazással gazdagodhatnak.

Az eredeti Photo Booth az OS X rendszer egyik alkalmazása, amelynek segítségével érdekes és vicces fotókat készíthetünk magunkról egy webkamera bevetésével.

A Windowsos változat, amelyet a Devianart oldaláról lehet letölteni, megszólalásig olyan, mint a maces eredeti, s gyakorlatilag pontosan azokat az effekteket is kapjuk (na jó, az OS X Lionnal debütáló új Photo Booth arcfelismerős extrái még nincsenek benne).

Használata egyszerű, s mint már említettük, telepíteni sem kell, csak kicsomagolni egy tetszőleges mappába és elindítani. A program a Flash-re épül, így csak részben hordozható (portable), használatához a Flash lejátszónak azért a gépen kell lennie. Indításakor éppen ezért engedélyt is kér a Flash a kamera használatára.
Bár a programban a videófelvétel gombot is megtaláljuk, az egyelőre nem működik, fotózni viszont fotózhatunk vele kedvünkre, s a kész képet azonnal megoszthatjuk a Facebookon, vagy lementhetjük a gépünkre.

Arra viszont érdemes figyelni, hogy az eredeti maces változattal ellentétben ez a Photo Booth nem tartja meg az elkészült fotókat, így kilépés után, amit nem exportáltunk, az eltűnik.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Homályos fotók élesítése ingyenes szoftverrel

Mit tehetünk, ha nem voltunk olyan szerencsések vagy szemfülesek, hogy ugyanarról a témáról több képet is készítsünk, az egyetlen fotó pedig homályos? Nos, a legegyszerűbb megoldás, ha betöltjük a Photoshopot, és ráeresztjük a képre a híres „unsharp” maszkot. A Photoshop azonban igen drága, és lássuk be, ilyen apró művelethez talán egy kicsit túlzás is.

Meseország-ügy: Ilyen erővel vicces fiatalok feljelenthetnék a Macbethet is

Meseország-ügy: Ilyen erővel vicces fiatalok feljelenthetnék a Macbethet is

Harminc napra bezárják Alekszej Navalnijt

Harminc napra bezárják Alekszej Navalnijt

Kiderült, hogy Magyarország is részt vesz a vakcina után járó igazolás tesztelésében

Kiderült, hogy Magyarország is részt vesz a vakcina után járó igazolás tesztelésében