szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miután az Apple kikényszerítette, hogy a Samsung Electronics egyelőre ne értékesíthesse az iPad-rivális Galaxy Tab 10.1-et (Hollandia kivételével) az Európai Unióban, most lehet, hogy eléri azt is, hogy karácsonyra ne legyen kapható a Motorola táblagépe, a Xoom Európában.

Az Apple pert nyert Németországban, és elérte, hogy a koreai cég ne értékesíthesse az iPad-rivális Galaxy Tab 10.1-et az Európai Unióban. (Hollandia kivételével egyelőre, mert ott más a jogi rendszer, de ott is folyamatban van a per.) Az Apple azzal érvelt, hogy a Samsung szabadalmakat sértett – áll a bbc hírében.

A Galaxy ausztráliai piacra helyezését is el kellett halasztani egy hasonló per miatt. Az Apple azt is szeretné elérni, hogy az  Egyesült Államokban is késleltessék a Samsung androidos csúcstermékeinek bevezetését, amíg a szabadalmi vita végére pontot nem tesznek.

Jogvita

Az Apple azt állítja, hogy a Samsung „szolgai módon” másolta az iPad és az iPhone technológiáját.  A Samsung Dél-Koreában, Japánban, az Egyesült Államokban és Németországban viszontpereli az Apple-t. Több más lap mellett a der Standard  is megírta, hogy ha a Samsung nem tartaná magát a döntéshez,   250 000 eurós büntetést kell fizetnie.

Karácsonyra nem lesz Xoom a boltokban?

Az Android-tablet Xoom dizájnja is túlságosan hasonlít az Apple szerint az iPadre - áll a Spiegel cikkében. Csakhogy a Galaxyval ellentétben a Motorola elleni fellépés kissé megkésett. A januárban bejelentett Xoom Németországban például már tavasz óta kapható. Itthon a Motorola első, Honeycomb OS-t futtató táblagépét június óta vásárolhatjuk meg a legnagyobb hazai telekom-szolgáltató webáruházában. (Hűségszerződés nélkül 236 000 forintért, kétéves hűségnyilatkozattal pedig 94 905 forintért.) Azzal viszont, hogy most lépett az Apple, még elérheti, hogy a Motorola Európában ne részesedjen a karácsonyi vásárlások bevételeiből.

©

Miközben egymást perelik a cégek, mégis kötnek üzletet. Mint arra a Boy Genius Report felhívja a figylemet, az LG nem tudta teljesíteni az iPad-2-kijelzők szállítására vállalt kötelezettségét, mert az alkatrész megbukott az Apple egyik töréstesztjén. A Samsungnak viszont van szabad kapacitása – több millió képernyővel segíti ki a versenytársát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Samsung–Apple-csata: a bíróság tiltotta le az új táblagépet

Eddigi legnagyobb győzelmét aratta az Apple a Samsung Electronics vállalattal a szellemi termékhez fűződő jogainak védelmében vívott jogi csatában. Egy német bíróság helyt adott keresetének és átmenetileg megtiltotta az új Samsung Galaxy táblaszámítógépek értékesítését az Európai Unióban.

hvg.hu Gazdaság

Mélyrepülésben a Nokia, csúcson az Apple

Veszteséges második negyedévről számolt be a finn Nokia, miután 20 százalékkal esett vissza az általa gyártott mobiltelefonok iránti kereslet – írja a Bloomberg. A finn cég az amerikai Apple-lel vívott versenyben maradt le, elsősorban az okostelefonok piacán.

hvg.hu Új technológiák

Szemet vetett a Hulura az Apple

Már nem csak a Google, a Yahoo vagy az Amazon, de az Apple is jó üzletet lát a közel egymillió előfizetővel rendelkező streaming szolgáltató felvásárlásában.

hvg.hu Gazdaság

Több készpénze van az Apple-nek, mint az USA-nak

Az Apple cégnek jelenleg nagyobb a készpénzállománya, mint az Egyesült Államoknak - írja a BBC, amely szerint a legutóbbi adatok azt mutatják, hogy míg az USA működési készpénzegyenlege 73,7 milliárd dollár, addig az Apple tartalékai 76,4 milliárd dollárra rúgnak.

Soros helyett a nők elleni erőszak ellen kezd plakátkampányba a XV. kerület

Soros helyett a nők elleni erőszak ellen kezd plakátkampányba a XV. kerület

Meghalt Barrel Zoltán újpesti önkormányzati képviselő

Meghalt Barrel Zoltán újpesti önkormányzati képviselő

Kormányszóvivő: Maradnak az eddigi intézkedések, december 10-ig dönthetnek, mi lesz karácsonykor

Kormányszóvivő: Maradnak az eddigi intézkedések, december 10-ig dönthetnek, mi lesz karácsonykor