szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Samsung dél-koreai sajtóértesülések szerint jogi úton kívánja megakadályozni az Apple iPhone 5 értékesítését.

A Samsung jogi úton kívánja megakadályozni az iPhone 5 értékesítését. A dél-koreai Maeil lap a Samsung egyik illetékesére hivatkozva arról számolt be kedden, hogy a vállalat jogi eszközökre épülő stratégiát dolgozott ki az Apple új iPhone modellje piaci bevezetésének megakadályozására. A lap szerint az még nem tisztázott, hogy a Samsung csak Dél-Koreában kívánja megakadályozni az iPhone 5 értékesítését vagy nemzetközi szinten is. A Samsung elzárkózott a sajtójelentés kommentálásától.

A Samsung és az Apple hónapok óta szabadalmi jogvitát folytat okostelefonjaik és táblaszámítógépeik technológiája és külső megjelenése miatt. Az Apple iPhone és iPad termékeinek "szolgai" lemásolásával vádolja a Samsungot mind az alkalmazott technológia, mind a termékek hasonlósága miatt.

Revans a szabadalomháborúban?
©

Németországban a düsseldorfi tartományi bíróság helyt adott az Apple keresetének a Samsung Galaxy Tab táblaszámítógép legújabb modellje értékesítésének betiltására az Apple és a Samsung termékei közötti hasonlatosságra hivatkozva. A Samsung fellebbezett a döntés ellen. Az Apple más országokban is pert indított a Samsung ellen táblaszámítógépe értékesítésének betiltására. A Samsung mobil távközlési szabadalmainak megsértésével vádolja az amerikai vállalatot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Daganattal műtötték, mégis egészségesként szerepel az oltási listán egy 60 éves férfi

Daganattal műtötték, mégis egészségesként szerepel az oltási listán egy 60 éves férfi

Majd 2 ezermilliárdos mentőcsomagot fogadott el az amerikai képviselőház

Majd 2 ezermilliárdos mentőcsomagot fogadott el az amerikai képviselőház

Megmentik-e az önként adózó lokálpatrióták a városokat?

Megmentik-e az önként adózó lokálpatrióták a városokat?