szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vegyes reakciókat váltott ki a felhasználók körében a Facebook megújult hírfolyama. A világ legnagyobb közösségi oldala a héten módosította a hírfolyamot világszerte.

Az új hírfolyamban az utolsó bejelentkezés alapján töltődik be a "Top Stories"  tartalom. Aki ritkábban jelentkezik be, az sem marad le a fontos eseményekről – érvel a Facebook.

©

A ritkán bejelentkező felhasználók  például a "Top Stories"-t látják, a gyakrabban facebookozók pedig időrendben olvashatják a bejegyzéseket.

©

Nagyobb fotók

A Facebook megváltoztatta a képek megjelenésének módját is a hírfolyamban, nagyobb felbontásban láthatóak a fotók, amelyek így még szembetűnőbbek lettek.

©

Hírszalag

A legdrasztikusabb változás a hírfolyam új koncepciójában a hírszalag: a chat oszlop felett láthatják a felhasználók ismerőseik valós idejű frissítéseit.

©

Ha rákattintanak a hírszalag egyes elemeire, a tartalom hover ablakban jelenik meg, azaz a felhasználónak nem kell elhagynia az oldalt, ha olvasni szeretné a frissítéseket.

©

A felhasználók meglehetősen vegyesen reagáltak az újításokra: a Mashable olvasói közül 73 százalék utálja, 13 százaléknak tetszik, 14 százaléknak pedig mindegy volt, milyen lett az új hírfolyam. Itthon is hasonlóan alakulnak a vélemények – a hvg.hu facebookos szavazásának eredményei szerint a megkérdezettek nagy része szintén nem örül a változásoknak. Sőt, van, aki a Twitteren az  "Ez az uj facebook rosszabb mint az iwiw..." mondattal jellemezte a helyzetet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Gigabevétele lehet idén a Facebooknak

Idén elérheti a 4,27 milliárd dollárt a Facebook közösségi oldal üzemeltetőinek bevétele – derül ki az eMarketer nevű piackutató cég kedden közzétett becsléséből.

hvg.hu Tech

A Facebook a világ legnagyobb fotótára

A Facebookon tízezerszer több fotó van, mint az amerikai Kongresszusi Könyvtár gyűjteményében, de a Flickr képmegosztó rendszerben található képek száma vagy az Instagram is eltörpül a világ legnagyobb közösségi oldalának fotótára mellett.

hvg.hu Tech

Facebook-fotók letöltése

A Facebook elég sok szolgáltatást tartalmaz, ezek között azonban sajnos nem szerepel a fotók és albumok kötegelt letöltése.

hvg.hu Tech

Jelentősen átalakul a Facebook

Zenei és multimédiás szolgáltatás, Facebook App Store és olyan profilok, amelyek miatt még több időt töltünk a közösségi oldalon – ezeket jelentik be várhatóan az f8 fejlesztői konferencián.