szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Demonstrációkat szerveznek a szoptatós anyák, mert a Facebook szigorú szabályai miatt nem publikálhatnak olyan képeket, melyeken a csecsemőjüket szoptatják.

A Facebook tipikus amerikai nagyvállalat, s mint ilyen az irrealitás határáig betartja és betartatja az illendőség szabályait. Az amerikai papírforma szerint a csupasz női mell megmutatásával túl messzire menne a közösségi oldal, ezért még a szoptatós anyákat és csecsemőjüket ábrázoló képeket is ugyanúgy törli, illetve az oldalakat ugyanúgy blokkolja, mint az ízléstelen, szexista vagy obszcén képeket publikálókét.

©

Ezt már 2008 óta felhánytorgatják az érintettek a Facebooknak, azzal érvelve, hogy a szoptatás nem obszcén, és a Tera.ca oldalra várják a törölt képeket. Eddig mintegy négyszáz ilyen esetről tud a Spiegel, mely arra is kitér, hogy a szoptatás publikálásáért küzdő nőknek saját,  3700 tagot számláló Facebook-csoportjuk is van, és petíciót is írtak a jogaikat követelve.

Ausztráliában már politikia színezetet is kapott az ügy: egy miniszter nem restellt Mark Zuckerberghez fordulni, hogy amellett érveljen, a szoptatás normális és természetes dolog.

Ezzel párhuzamosan több európai városban is tüntetéseket szerveznek a szoptatást és az anyamellen csüngő csecsemőket ábrázoló képek érdekében.

Az egyik ír aktivista azért bírálja a közösségi oldalt, mert szerinte ilyen alapon a cumisüvegből a gyermekét etető szülőket ábrázoló képeket is törölhetnék a Facebookról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Nem fáradnak bele a Facebookba a régi felhasználók

Nem fáradnak bele a Facebookba azok, akik régóta – 2004-es megalapítása óta - felhasználói a közösségi portálnak, nem unnak bele a képek felrakásába, a hétvégi programok egyeztetésébe vagy éppen a véletlen gondolatok továbbításába – állapította meg egy pénteken ismertetett felmérés.

hvg.hu Tech

Ők lesznek az új Facebook-milliomosok

Mark Zuckerberg részvényei 28,4 milliárd dollárt érhetnek majd, de a kezdetekkor részvényekért az irodát kidekoráló graffitiművész is 200 millió dolláros vagyonra tehet szert, amint megjelenik a tőzsdén a Facebook. A korai befektetőknél mintegy ezerszeres megtérüléssel számolhatunk. Annak idején a Google-nél is dollármilliomos lett sok asszisztens, a masszőr és a szakács is.

Medipress Plázs

Állítják, nem mindenkinek ajánlott a Facebook

Elméletben a Facebookhoz hasonló közösségi oldalak kiválóan alkalmasak az önbizalomhiány leküzdésére. A közös élmények és az élmények megosztása ugyanis rendkívül fontos a barátság szempontjából. Gyakorlatilag azonban, mint az a Psychological Science című szaklap kutatásából is kiderült, az önbizalomhiányosok viselkedése a közösségi oldalakon inkább kontraproduktív jellegű, negatív kiírásaikkal és életszemléletükkel ugyanis csak még inkább kedvezőtlen fényben tüntetik fel magukat.

Attól félnek a hatóságok, hogy újrakezdődhet a koronavírus-járvány Kínában

Attól félnek a hatóságok, hogy újrakezdődhet a koronavírus-járvány Kínában

Független alkotóműhelyt hoznak létre az SZFE tiltakozó polgárai

Független alkotóműhelyt hoznak létre az SZFE tiltakozó polgárai

Játékot csináltak 2020 szörnyűségeiből – böngészőből indíthatja

Játékot csináltak 2020 szörnyűségeiből – böngészőből indíthatja