szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Február 16-án lezárult a tavaly ősszel bejelentett tranzakció, amelynek során a Sony felvásárolta az Ericsson 50%-os tőkerészét a Sony Ericsson Mobile Communications AB („Sony Ericsson”) vállalatból.

A mobilkészülékkel foglalkozó cég a Sony teljes tulajdoni arányú leányvállalatává vált. Az üzleti tranzakció keretében ellenszolgáltatásként az Ericsson 1,05 milliárd euró készpénzt kap.

©

Az Ericsson nyeresége az ügyleten megközelítőleg 7,5 milliárd svéd korona lesz, ami a 2012. április 25-én megjelenő első negyedéves jelentésben az eredmény-kimutatásban az „egyéb bevétel” címszó alatt jelenik majd meg. A további részletekért kattintson a techline.hu cikkére!

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Vállalkozás

Az Ericsson is jó harmadik negyedévet zárt

Nőtt az Ericsson mobil hálózati berendezés forgalmazó és szolgáltató vállalat értékesítési árbevétele és nyeresége a harmadik negyedévben - derül ki az Ericsson negyedéves eredményének beszámolójából.

MTI Tech

Csak okostelefont fog gyártani a Sony Ericsson

Leállítja a hagyományos mobiltelefonok gyártását és az okostelefonokra koncentrál a Sony Ericsson, a japán-svéd vegyesvállalat pénteki bejelentése szerint a termelést 2012-ben szervezik át.

MTI Vállalkozás

Már csak ballaszt a Sony Ericsson a svédeknek

A világ legnagyobb távközlési berendezésgyártója, a svéd Ericsson csütörtökön közölte, hogy a japán Sonyval közös vegyesvállalata, a mobiltelefonokat gyártó Sony Ericsson 247 millió eurós adózás előtti veszteséget szenvedett el a tavalyi utolsó negyedévben, és ez rontja az Ericsson eredményét is. A versenytársaktól jócskán lemaradt Sony Ericsson azonban már nem sokáig kínozza a svéd céget.

MTI Tech

Elbúcsúzott egymástól a Sony és az Ericsson

A Sony kivásárolja az Ericsson 50 százalékát a közös cégből, így tíz év után feloszlik a Sony Ericsson japán-svéd mobilgyártó vegyesvállalat. A Sony 1,05 milliárd eurót fizet a svédeknek – jelentették be csütörtökön.

103 olimpiára készülő magyar nem kérte a védőoltást

103 olimpiára készülő magyar nem kérte a védőoltást

Fürjes Balázs: A Fudan Egyetem budapesti campusa nem a Diákváros helyett épül meg

Fürjes Balázs: A Fudan Egyetem budapesti campusa nem a Diákváros helyett épül meg

Donald Tusk odamondott az illiberális válságkezelésnek

Donald Tusk odamondott az illiberális válságkezelésnek