szerző:
hvg.hu

Két év óta dinamikusan tör előre a tengerentúlon a digitális könyv, és tavaly a szerzői kiadásban megjelent művek is csúcsokat döntöttek.

A szerzői kiadás azért is jelent új színt a könyvkiadásban, mert minden idők legolcsóbb könyveit kaphatja meg általuk az olvasó.  A szerzői kiadás új színt hozott a könyvkiadás területére. A korábbi eljárás - amely szerint a kiadó kiadja, a kereskedő árulja a könyvet, a szerző meg izgul és dedikál – mellett a szerző napjainkban aktív szereplőjévé lett a könyve sorsának.

A Publio egy olyan üzleti modellt alakított ki, amelyben a szerző az eladási ár hetven százalékát kapja jogdíjként. Ez legalább 50-60 százalékkal előnyösebb az alkotónak, mint a nyomtatásban történő forgalmazás. A részletekért olvassa el a techline.hu cikkét!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Gazdaság

Az e-könyvek sorsa Magyarországon – felmérték a jelent és jövőt

Szinte minden az ellen szól, hogy az e-könyvek gyors terjedésnek induljanak Magyarországon, de az NRC piackutató intézet felmérése mégis jelentős piaci potenciált tárt fel. Igaz, az elektronikus könyvek és újságok nem fogják helyettesíteni vagy kiszorítani a nyomtatott vagy a másfajta elektronikus tartalmakat. Lássuk, mit mutat a jelen és mit tartogat a jövő?

HVG Új technológiák

Szakítanak az e-könyvek és az e-olvasók

A manhattani Jacob K. Javits konferenciaközpont alagsorában szerénykedtek két éve még az e-könyvek kiadói a szokásos májusi New York-i könyvkiállításon, az idén viszont ők voltak a főhelyen, és a nagy cégek is egymással versengve mutatták be digitális kínálatukat.

A Wall Street farkasa kiskutya volt hozzá képest

A Wall Street farkasa kiskutya volt hozzá képest

Köszöni, még marad az indián nyár

Köszöni, még marad az indián nyár

És akkor Orbán álma már negyven településen teljesült

És akkor Orbán álma már negyven településen teljesült

Van olyan telefonos program, amelyik ránézésre megmondja, felfér-e ingyen a csomagja a repülőre

Van olyan telefonos program, amelyik ránézésre megmondja, felfér-e ingyen a csomagja a repülőre

Meghan Markle gyereket vár

Meghan Markle gyereket vár

Sírás lett a vége a szegedi chilievő versenynek

Sírás lett a vége a szegedi chilievő versenynek