szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Módosítja a felhasználói feltételeket a Facebook, és ennek értelmében tovább korlátozzák a felhasználók jogait.  

Hosszú dokumentum részletezi a Facebookon, mi módosul majd a felhasználói feltételekben. A tagokat erről külön nem értesítették, a Spiegel egyenesen úgy fogalmaz, az információt „elrejtették” a közösségi oldalon.

Németül március 15-én este publikálták az új facebookos jogok és kötelességek kivonatát. Egyébként a Facebook site governance oldalon közzétett bejegyzésekből lehet tájékozódni.

©
A hamburgi és schleswig-holsteini adatvédelmi biztos is bírálja az eljárást, közös nyilatkozatukban arra hívják fel a figyelmet, hogy az új szabályok tovább korlátozzák majd a felhasználók jogait. A közösségi oldal ráadásul ismét a felhasználók hozzájárulása nélkül vezet be fontos módosítást.

A tervezett módosítások között szerepel, hogy azokat az adatokat, melyeket a felhasználó megoszt más felhasználókkal, standard alkalmazások átveszik. Eddig be lehetett állítani bizonyos adatok automatikus átvételének korlátozását. Arra is kitérnek, hogy kifejezetten tilos a Facebook-alkalmazások forráskódjának olvasása.

Az új szöveg hosszú, 37 000 karakteres. A módosításokat nem emeli ki.  A végén rövid, homályos leírás van a várható jelentős változásokról.

Mindenki, aki továbbra is használja a Facebookot, ezzel automatikusan elfogadja majd a megváltozott feltételeket.
Az adatvédelmi szószólók azt is a közösségi oldal szemére vetik, hogy a felhasználók nem kapnak világos magyarázatot az adatfeldolgozással kapcsolatos kérdéseikre, és nem lehet megtiltani, hogy az adatokat a cég reklámcélra továbbadja.

A TechCrunch átnézte az eredeti szöveget és pirossal bejelölte, ehhez képest milyen módosításokat terveznek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Beperelte a Yahoo a Facebookot

Szabadalomsértéssel vádolja a keresőcég a világ legnagyobb közösségi oldalát. A Google ellen egyszer már bevált a stratégia - közvetlenül a cég tőzsdére lépése előtt.

hvg.hu Tech

Tovább twitteresedik a Facebook

Elirigyelte a világ legnagyobb közösségi oldala a Twitter és a Pinterest listáit – a facebookozók is összeállíthatnak az érdeklődési körüknek megfelelő tematikus listákat.

hvg.hu Tech

Óva int a Facebooktól az amerikai hadsereg

A katonák és családtagjaik élete is veszélybe kerülhet a közösségi oldalakra feltöltött, geocímkézett fotók miatt – figyelmeztet az amerikai hadsereg. A kémek is aktívak: NATO-vezetők nevében hoznak létre hamis profilokat.

hvg.hu Tech

Yahoo kontra Facebook: lesz-e szabadalmi világháború?

Kérdéses, hogy a mobiltelefonoknál megfigyelhető szabadalmi háborúhoz hasonló kerekedik-e ki a Yahoo Facebook elleni szabadalmi peréből. Várhatóan az Egyesült Államokon kívül nem lesz belőle ügy, ugyanakkor a Facebook ellen felhozott vádak alapján a Yahoo perelhetne másokat is, a kérdéses funkciók és megoldások ugyanis több webóriás közismert szolgáltatásában megjelennek.  

Zöld rendszámos Kiák tesztje: szabadidőautó a kombi ellen

Zöld rendszámos Kiák tesztje: szabadidőautó a kombi ellen

4469 új fertőzöttet találtak, 72 ember elhunyt

4469 új fertőzöttet találtak, 72 ember elhunyt

Szlávik: Egyre több 40-50 éves ember kerül kórházba a koronavírus miatt

Szlávik: Egyre több 40-50 éves ember kerül kórházba a koronavírus miatt