Balogh Csaba
Balogh Csaba

A Samsung az olimpia támogatójaként Londonban rántotta le a leplet az androidos felhasználók által hónapok óta várt csúcskészülékről. Az egyebek mellett vezeték nélküli töltési lehetőséggel rendelkező Galaxy S III tovább erősítheti a gyártó egyébként is jó eredményeit.

Látványos, élőzenés, de időnként érezhetően erőltetett bemutatója keretében leplezte le legfrissebb androidos csúcstelefonját a sikeres negyedévet maga után hagyó Samsung. Az esemény koreográfusaira érezhetően hatással voltak az Apple iPhone-bemutatói.

A Galaxy S sikerszéria legújabb darabja az elődnél valamivel nagyobb, 4,8 colos Super AMOLED HD kijelzővel, jóval erősebb, 1,4 GHz-es és immár négymagos processzorral, valamint a gyorsabb mobilneteléréshez szükséges, itthon egyelőre csak a főváros egyes részein kihasználható LTE képességgel és a mobilfizetésnél hasznos NFC funkcióval is rendelkezik. Az 1 GB-os RAM mellett a kamera maradt a korábbival megegyező, azaz 8 megapixel felbontású.

A 8,6 mm vastagságú, 133 grammos mobil erejének, az Apple felfogásához hasonlóan, ezúttal a Samsung sem a hardvert tartja. A készüléken futó Android 4.0.4 szoftvert több intelligens funkcióval is felszerelték. A telefon a Smart Stay névre keresztelt megoldásnak köszönhetően “lát”, előre betanított hangparancsokkal pedig felébreszthető készenléti állapotából.

A Samsung Galaxy S III egyik fontos újdonsága az Apple által az iPhone 4S-ben bemutatott Sirihez hasonló, intelligens hangfelismerő és irányító rendszer (S Voice), melyet a dél-koreai gyártó összekötött a mozgásérzékelővel is. A készülék további érdekessége az a képesség, hogy az általa készített fényképeken szereplő ismerőseink arcát felismerve azonnal felkínálja a lehetőséget arra, hogy elküldjük nekik a képet. A fényképezést segíti az is, hogy a készülék képes 8 sorozatfotó közül kiválasztani a legjobban sikerültet.

A Samsung Galaxy S III elsőként Európában jelenik meg, május végén, kék és fehér színekben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tüntettek a kirúgott szívsebészért

Tüntettek a kirúgott szívsebészért

Majdnem 1 milliárd dollárt ér a telitalálat az amerikai lottón

Majdnem 1 milliárd dollárt ér a telitalálat az amerikai lottón

Van ádámcsutkám, de jó nő vagyok

Van ádámcsutkám, de jó nő vagyok

Rossz Brexittel veszélybe kerül az európai autógyártás

Rossz Brexittel veszélybe kerül az európai autógyártás

Frissítsen, ha még nem tette: veszélyben lehetnek a WhatsAppot használók

Frissítsen, ha még nem tette: veszélyben lehetnek a WhatsAppot használók

Fidesz: Verhofstadt a legnagyobb veszély a kereszténységre

Fidesz: Verhofstadt a legnagyobb veszély a kereszténységre