szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kifejezetten felháborodással fogadták a Facebook-felhasználók és az online szakértők a közösségi oldal legutóbbi lépését. A hivatalos indoklás szerint a facebookozók megkérdezése nélküli átírás igazából lehetőség.

A Facebook múlt hétvégén @facebook.com végződésű címekre cserélte le mindenki adatlapján a felhasználók által korábban megadott saját címeket. A Facebook úgy reagált: a változtatás csak egy lehetőség, hiszen egyúttal azt a beállítási lehetőséget is elérhetővé tették, hogy a felhasználók eldönthetik, melyik címüket szeretnék megmutatni a profiljukon. Arról már nem nyilatkozott a közösségi oldal, hogy a probléma nem a lehetőségekkel, hanem a @facebook.com-os címek alapértelemzettnek beállításával van, ami ráadásul úgy történt, hogy a felhasználók sem kérdést, sem jóváhagyási lehetőséget, de még értesítést sem kaptak a saját adataikat érintő változásról.

A saját email visszaállítására a profiloldalon lévő “Adatok frissítése” pontban van lehetőség, ezen belül a jobb sáv alján lévő “Elérhetőségek” dobozban.

A twitteres panaszkodás mellett a felhasználók a hír facebookos megosztásainál és hozzászólásokban, valamint többen blogjukban is felszólaltak a Facebook lépése ellen. Magát a változást is egy blogger, Gervase Markham vette először észre, és tette közzé blogjában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Harry herceg Meghan Markle nélkül tért vissza Londonba a nagyapja temetésére

Harry herceg Meghan Markle nélkül tért vissza Londonba a nagyapja temetésére

10 év körüli gyermek vezethetett forgalomban egy bobcatet Dabason – videó

10 év körüli gyermek vezethetett forgalomban egy bobcatet Dabason – videó

Adagonként 19,5 euróért vett az EU újabb 900 millió Pfizer-vakcinát

Adagonként 19,5 euróért vett az EU újabb 900 millió Pfizer-vakcinát