szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hogy múlik az idő: már 14 éve, hogy velünk van a Google keresőszolgáltatása. Az elmúlt pár év azonban nem volt eseménytelen a Google Search életében, amit egy érdekes idővonal is mutat.

A Google Search kifejezést hallva mindenki tudja, miről van szó, azonban kérdéses, mennyire ismertek a keresőhöz tartozó további fogalmak, például a Dewey vagy a Jagger.

Remek felépítése ellenére a Google Search sem statikus, a fejlsztők folyamatosan dolgoznak rajta, csiszolgatják, javítgatják, új funkciókkal bővítik, és szívesen adnak nevet is a különféle frissítéseknek.

A Royal Pingdom egy érdekes idővonalon (timeline) foglalta össze az elmúlt 14 év fontos Google Search frissítéseit, s az update-eknek nem egyszer meghökkentő nevet is adtak. Ami érdekes: 2012 után igencsak felgyorsult a frissítések, a keresőhöz kapcsolódó fejlesztések üteme – nem véletlen, hogy a mai Google Search már egészen más, mint 1998-as elődje.

Az idővonalat ide kattintva érheti el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mi jön az okostelefonok után?

Mi jön az okostelefonok után?

Videót mutattak be Elon Muskék majmáról, amelyik gondolatokkal videojátékozik

Videót mutattak be Elon Muskék majmáról, amelyik gondolatokkal videojátékozik

Hogyan ismernek fel dolgokat az algoritmusok?

Hogyan ismernek fel dolgokat az algoritmusok?