szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A befektetett pénz töredékét, mindössze 500 ezer dollárt fizettek a szebb napokat is megélt Digg linkmegosztó oldalért.

A Betaworks nevű, startupokra specializálódott cég 500 ezer dollárt fizetett azért, hogy megvegye a 2004-ben indított amerikai linkgyűjtö oldalt. Az összeg nagyságrendjét érzékeltetve a Wall Street Journal emlékeztet rá, hogy az elmúlt 8 évben a befektetők 45 millió dollárt tettek a Diggbe.
Az oldal hanyatlása két éve nyáron kezdődött, amikor kijött az "új Digg". A felhasználók elégedetlensége a látogatottság csökkenését eredményezte, ez pedig leépítésekkel és távozásokkal jár, májusban például a stáb felét elvitte a Social Code nevű cég.

A Digg jelenlegi munkatársai a céget felvásárló Betaworks bejelentése szerint a News.me csapatának részeként folytatják majd, ahogy alighanem az oldal több részét is oda építik majd be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!