szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vállalkozók számára kínált adatbiztosítási termék után a lakossági piacon is megjelent az „Adatmentés biztosítás”, ami merevlemezek és flash típusú adattárolók (pendrive, memóriakártya) sérülése esetén nyújt extra védelmet.

A leggyakoribb káresemények, amiket a víz vagy éppen a tűz okoz, adathordozóinkat is tönkretehetik, amelyek mára munkánk és magánéletünk szerves részévé váltak. A KÜRT Adatmentés statisztikái szerint merevlemezek esetén a legtöbb kárt a villámcsapások másodlagos hatásai és a vízkárok okozzák, 35 illetve 25 százalék a részesedésük. Majdnem egyforma arányt képviselnek az egyéb elektromos sérülések (19%) és az égés vagy magas hőmérséklet okozta károk (17%), míg a rongálás miatt elszenvedett adatvesztések aránya csupán 4%. Érdekes módon a flash típusú adattárolóknál (pendrive, memóriakártya) fordított arányokat mutat a statisztika. Ezeknél a rongálás (38%) és az egyéb elektromos sérülés (37%) a legnagyobb arányú, ezt követi az égés (20%) és a vízkár (5%), míg villámkár gyakorlatilag nincs.

A káreseményeket elszenvedők terheinek csökkentése érdekében az AEGON és a KÜRT kiterjesztette eddigi együttműködését, és a vállalkozói vagyonbiztosítások mellett a lakossági lakásbiztosításokhoz is elérhetővé tette az „Adatmentés biztosítás”-t. A rendszer hasonlóan működik, mint a vállalkozói vagyonbiztosításnál: meghatározott káresemények következményeként elvesztett adatok visszaállításánál fizet, évi 3 ezer forintért 250 ezer forintos adatmentési költséget fedez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bodolay Géza: Rettenetes gyávaságnak tartottam volna, ha azt mondom, nem merem csinálni

Bodolay Géza: Rettenetes gyávaságnak tartottam volna, ha azt mondom, nem merem csinálni

Több osztály is otthoni oktatásba került a pedagógusok országos tesztelésének harmadik napján

Több osztály is otthoni oktatásba került a pedagógusok országos tesztelésének harmadik napján

63 ezer magyar veszítette el a munkáját szeptemberben és októberben

63 ezer magyar veszítette el a munkáját szeptemberben és októberben