szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha valaki olyan szerencsés, hogy az olimpiai játékokat nem a tévén keresztül, hanem a helyszínen követheti nyomon, annak bizonyára hasznára lesznek a következő alkalmazások az iPhone-on vagy az iPaden.

Arra gondoltunk, listába gyűjtünk néhány hasznos kis appot azok számára, akik most utaznak Londonba. A dolog apropóját természetesen az olimpia adja, de ha a sporttól függetlenül ruccanunk át a szigetországba, akkor is jól jöhet, ha az alábbi appok a telefonunkon vannak.

Busmapper Pro (0,79€)
Ha bizonytalanok vagyunk a londoni autózást illetően és a gépkocsibérlés helyett inkább a tömegközlekedésre támaszkodnánk, a Busmapper Pro abszolút megéri a 0,79 eurós árát. Kár abban reménykedni, hogy egyszerűbb kiigazodni a buszhálózat szövevényében ott, mint itthon.

E program viszont segít beazonosítani a járatokat, megmutatja, hogy a környékünkön elérhető buszokkal hová juthatunk el, és a megállóban ácsorogva arról is kapunk információt, hogy kb. mikor érkezik a buszunk.
Link a vásárláshoz >>>

London Tube Status (Ingyenes)
Ha a tömegközlekedést választjuk, valószínűleg nem marad ki metrózás sem. A London Tube Status ingyen informál minket a metróvonalak aktuális "állapotáról", az esetleges járatkiesésekről, illetve a menetrendet érintő változásokról.

A programot elvileg folymatosan frissítik és számos információ offline is rendelkezésre áll, ha esetleg éppen nem a felszínen tartozkódnánk.
Letöltési link >>>

Harden’s Restaurant Guide 2012 (7,99€)
Evés nélkül valószínűleg nem ússzuk meg az olimpia alatt sem. Aki nem véletlenszerűen szeretne betérni az első útba eső gyorsbüfébe, hanem vágyik egy kis gasztronómiai gyönyörre is, annak jól jöhet a Harden’s Restaurant Guide 2012, amely több száz londoni étteremről gyűjti egy felületre az információkat.

Természetesen a közelünkben lévő éttermekről is egy mozdulattal kérhetünk részletes adatokat, de akár útbaigazítást is kapunk egy minket konkrétan érdeklő étteremhez. Sőt, szűrhetjük a lehetőségeket akár árak, akár szolgáltatások szerint is.
Link a vásárláshoz >>>

The Good Pub Guide 2012 (5,49€)
Ha az nyert, akinek drukkoltunk, akkor azért, ha vesztett, akkor azért térhetünk be ünnepelni egy jó kis londoni sörözőbe. Na de melyikbe? A kérdés megválaszolásában nem mi fogunk segíteni, hanem jó esetben a The Good Pub Guide, feltéve persze, hogy kifizetjük érte a közel 6 eurót.

Ha ezt megtesszük, cserébe képpel, elérhetőségekkel és persze az odavezető utat jelző térképpel gazdagodhatunk. Ahogy a többi hasonló alkalmazásban, itt is van lehetőség rá, hogy a közelben található pubok közül válasszunk. Mellesleg a londoni sörözésről volt már egy nagyobb összeállításunk korábban.
Link a vásárláshoz >>>

London Official City Guide (Ingyenes)
Gyűjteményünk végére egy olyan alkalmazás maradt, amely nélkül nem érdemes Londonba látogatni. Mert olimpia ide vagy oda, azért ennek a városnak félelmetesen sok különleges látnivalója, érdekessége akad, amelyeket érdemes megnézni.

Mindezeket megtaláljuk London hivatalos városi útikönyvében, a London Official City Guide-ban, amely ráadásul ingyen tölthető le az App Store-ból. Az alkalmazásban a különféle szolgáltatásokon, látnivalókon és a városszerte ingyenesen elérhető rendezvényeken, programokon kívül az olimpiához kapcsolódó információkat is találunk.
Letöltési link >>>

Mindegyik program angol nyelvű menüvel használható, s ami még fontos: a programok letöltése és bizonyos esetekben a használatuk is online adatforgalmat generálhat, így az utazás előtt érdemes érdeklődni mobilszolgáltatónknál, hogy milyen feltételek mellett internetezhetünk külföldön. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy milyen adatforgalmi előfizetésünk van, vagy milyen roaming díjakkal internetezhetünk, akkor érdemes inkább wifi kapcsolattal használni nem csak a felsorolt alkalmazásokat, de levelezésünket, kommunikációs szoftvereinket, vagy éppen eszközeink böngészőjét is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Schanda: Még mindig vannak, akik a járványon nyerészkednek

Schanda: Még mindig vannak, akik a járványon nyerészkednek

Szemrevaló koreai riválist kapott a BMW X3

Szemrevaló koreai riválist kapott a BMW X3

Százból, ezerből egy-két ember szuperképessége: rózsaillatúnak érzi a rothadó halat

Százból, ezerből egy-két ember szuperképessége: rózsaillatúnak érzi a rothadó halat