szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Akár a távolból is figyelemmel kísérhető betegünk testhőmérséklete, sőt adott esetben még riasztást is kérhetünk androidos telefonunkra.

Az egykori higanyos lázmérők kora lejárt, egyre korszerűbb eszközökkel mérhető ma már a test hőmérséklete (gondoljunk csak a homlokra helyezhető kis mérőcsíkra). Egy igencsak érdekes és hasznos eszköz a bluetoothos lázmérő is, amely egy pánttal rögzíthető mérőeszköz, ám szükség van hozzá egy ingyenes androidos alkalmazásra is.

Csak helyezzük az eszközt a beteg (vagy megfigyelendő) gyerek, esetleg idős ember testére, s az eredmények – bluetoothos kapcsolaton keresztül jól láthatóan megjelennek az androidos okostelefonon, táblagépen. A legjobb az egészben, hogy – a vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően – nem is kell közvetlenül a beteg mellett állni. Az eredményt akár Celsius-fokban, akár Fahrenheitben kérhetjük, és grafikon is rajzoltatható a mérési eredmények alakulásáról. Arra is van mód, hogy riasztást kérjünk, ha a testhőmérséklet meghaladna egy előre beállított értéket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hann Endre: Nem lepne meg, ha az ellenzék tartana a győzelemtől

Hann Endre: Nem lepne meg, ha az ellenzék tartana a győzelemtől

Ez lehet a Samsung következő fülhallgatója, vezetékek nélkül

Ez lehet a Samsung következő fülhallgatója, vezetékek nélkül

Az Antarktiszon is megjelentek a szúnyogok

Az Antarktiszon is megjelentek a szúnyogok