szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elengedi a 350-400 millió aktív fiókkal rendelkező Hotmailt a Microsoft, helyette jön az Office csomag levelezőszoftverének nevét öröklő Outlook.com.

A Windows Phone-ból és az ősszel megjelenő Windows 8 Metro felületéről is ismerhető, asztali környezetben kicsit talán túlságosan is letisztultnak ható megjelenéssel érkezett meg a Microsoft új e-mail szolgáltatása, az Outlook.com. Az újdonság bevezetése egyben azt is jelenti, hogy a Microsoft elengedi a Hotmailt, ami bár továbbra is elérhető lesz, nem várhatók ezután fejlesztések rajta.

Az 1996-ban alapított, a Microsoft által a következő évben felvásárolt Hotmailt jelenleg 350-400 millióan használják. A sokáig egyedülálló népszerűséggel rendelkező szolgáltatás erejét a 2004 óta gyengíti a Google Gmailje, melynek kezdettől fogva hatalmas előnye a hatásos spamszűrés, illetve a hatalmas tárhely. A Microsoft a Gmail színre lépése óta hiába próbálkozott a Hotmail márka erősítésével, a Google egyértelműen sorra nyerte a csatákat, most pedig, úgy tűnik, a háborút is.

Az Outlook.com-fiókot igénylők száma az első hat óra halatt meghaladta a milliós lélektani határt, így a Microsoftnak nem lehet panasza a kezdeti érdeklődésre. Nagy kérdés azonban, hogy meddig tart ki az újdonság ereje. Redmond a már említett felületen kívül facebookos és twitteres integrációval, több cím egyszerre kezelésével és az azonnali üzenetküldőkkel (például a házon belüli Microsoft Messenger és Skype) való együttműködéssel próbálja maradásra bírni az érdeklődőket. Más rendszerekhez, például a Gmailhez képest is újítás, hogy bár az Outlook.com-on is láthatunk majd reklámokat, azokat csak a hivatalosnak látszó e-mailek, például hírlevelek mellett jeleníti meg a Microsoft, amit személyes levelezésnek vél az algoritmus, azoknál nem mutat majd hirdetéseket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!