szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az a hihetetlen tudás, amit komputerünk kínál, hardverek és szoftverek összehangolt munkájának eredménye. A szoftverekről még csak-csak tudunk, a hardverek világa azonban rejtett. Vagy mégsem?

Számítógépünk belsejébe nem látunk be csak úgy, azonban egy ügyes, ingyenes programmal szemmel tarthatjuk hardvereinket. Az Open Hardware Monitor feltérképezi hardveregységeink hőmérsékletét, sebességét, feszültségét, figyeli a CPU-t, megmutatja a RAM részleteit, s még a winchesteren lévő hely nagyságára is fényt derít.

Az értékeket és a részleteket a program fő ablakában láthatjuk, de akár a tálcán is megjelenítethetjük. Az értékeket text fájlba is elmenthetjük, s később persze kinyomtathatjuk, ha probléma lenne, s valakinek meg kellene mutatni.

S ami a legjobb az egészben: a zip fájlban elérhető program hordozható, így bármilyen – Windows XP-s, vistás, 7-es vagy 8-as – számítógépen bevethető, anélkül, hogy telepíteni kellene.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!