szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hiába az összetett, erős jelszó, ha az Apple olyannak is elárulja a jelszavunkat, akinek nem kellene. Az ügy részletei egyelőre tisztázatlanok.

Az első hír, úgy tűnt, az lesz, hogy illetéktelenek megszerezték a Wired újságírójának iCloud-fiókjának jelszavát. De hamar kiderült, hogy Mat Honan - hét karakterből álló, alfanumerikus, 1Passwordben tárolt - jelszavának megfejtésére nem is volt szükség, a hackerek ugyanis azt megkerülve jutottak be privát felhőjébe, ahonnan egyébként a távoli törlés lehetőségével lenullázták iPhone-jának, iPadjének és MacBook Airjének tartalmát, valamit hozzáfértek Gmail- és Twitter-fiókjához is - írja a MacRumors.

Az újságíró az eset után a feltételezett hackerrel és az Apple technikai segítségnyújtó csapatával is beszélt, és azt állítja, hogy a támadó az Apple-t valahogyan kitrükközte, a cég ügyfélszolgálatosai pedig - nyilvánvalóan téves azonosítás után - hozzáférést adtak a hackernek a fiókhoz.

Mat Honan egyelőre nem árult el részleteket a támadásról, előbb az Apple-nek szeretne adni esélyt rá, hogy nyilvánosan tisztázzák az ügy részleteit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarul köszönte meg Ursula von der Leyen, hogy 150 lélegeztetőgépet küldtünk Csehországba

Magyarul köszönte meg Ursula von der Leyen, hogy 150 lélegeztetőgépet küldtünk Csehországba

Bulgária is szigorít, megbetegedett a kormányfő

Bulgária is szigorít, megbetegedett a kormányfő

Jó nagy káromkodással vonta vissza Donald Trump támogatását 50 Cent

Jó nagy káromkodással vonta vissza Donald Trump támogatását 50 Cent