szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy okosfüzettel lép ki a virtuális térből az évek óta milliók által használt Evernote, újabb szoftver helyett ugyanis ezúttal egy papír hardvert adnak ki.

A prémium (jegyzet)füzeteiről ismert Moleskine és a kiterjesztett memóriát szolgáltatásként kínáló Evernote közösen fejlesztették ki az Evernote Smart Notebook névre hallgató füzetet, ami együttműködik az utóbbi cég iPhone-os alkalmazásával.

A négyzetrácsos és vonalas kivitelben megjelenő füzetben speciális lapok vannak, így ha az iPhone-nal készítünk egy fotót a telejegyzetelt oldalról, akkor az Evernote alkalmazás felismeri a lapok pontozott mintáit és adott esetben még a kisebb képhibákat is képes kijavítani. A technológiának köszönhetően az Evernote pontosabban felismeri kézírásunkat, így a papírra írt, iPhone-nal berögzített jegyzetünk szövegében egyszerűen tudunk keresni a szolgáltatás asztali és mobilos alkalmazásaiban.

Az okosfüzet hátsó zsebében található matricákat az adott oldalakra ragasztva azt is egyszerűen megadhatjuk az Evernote-nak, hogy a lefényképezett jegyzetünket melyik témához rögzítse be a szolgáltatás.

A zseb- és normál méretben megjelenő, már előrendelhető füzetek Európában 25 és 30 eurós áron kerülnek forgalomba, bennük egy 3 hónapos Evernote prémium tagságra jogosító, 15 euró értékű kóddal. A megjelenés október 1-jére várható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kockázatos, ezért nem moshatnak fogat a gyerekek a pécsi óvodákban

Kockázatos, ezért nem moshatnak fogat a gyerekek a pécsi óvodákban

Fogy az ENSZ pénze, vége lehet a segélyprogramoknak Jemenben

Fogy az ENSZ pénze, vége lehet a segélyprogramoknak Jemenben

"Nem akkora baj, ha nem másnaposan megyek dolgozni" – vannak még maszkban bulizók Budapesten

"Nem akkora baj, ha nem másnaposan megyek dolgozni" – vannak még maszkban bulizók Budapesten