szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Miközben az informatikai szolgáltatások piaca Magyarországon némileg csökken, az informatikai outsourcing bővüléssel számolhat, főként azért, mert a bankok és biztosítók egyre több tevékenységet szerveznek ki - írta a Világgazdaság.

A lap pénteki számában az IDC (International Data Corporation) piackutató vállalat előrejelzését ismertetve azt írják, hogy Magyarországon a tavalyi 853,1 millió dollár után az IT-szolgáltatások értéke az idén 842,8 millió dollár lesz, jövőre a piac növekedésnek indul, és 2016-ra eléri a 974 millió dollárt. Eközben az IT-outsourcing a tavalyi 274,8 millió dollár után az idén 275,8 millió dollárt ér el, és innen nő 2016-ra 323 millió dollárra.

Kalmár Ákos a T-Systems szektorigazgatója a lapnak elmondta, hogy a gazdasági válság hatására a cégek egyre inkább alaptevékenységükre összpontosítják erőforrásaikat. Ez az indoka annak, hogy az outsourcing (erőforrás-kihelyezés) dinamikusabban bővül az ágazat egészénél.

A válság a legnagyobb áttörést a bankoknál és a biztosítóknál hozta, ma már olyan informatikai tevékenységeket is hajlandóak kiszervezni, amelyeknél ez 3-4 éve még elképzelhetetlen volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!