szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A már megunt (idegesítő, rosszul működő) programok eltávolításában sokféle program segít, azonban kimagaslik közülük az alábbi szoftver, méghozzá egyszerűségével és hatékonyságával.

A programok eltávolítása Windows alatt részben egyszerű, másrészt viszont nem is olyan könnyű feladat. Egyszerű, hiszen a Windowsba építve is van egy programeltávolító (Vezérlőpult/Programok/Program eltávolítása), viszont ez néha megtagadja az eltávolítást, és nem is mindig takarít el minden maradványt a program után.

Szerencsére jó pár célszoftver is van az interneten, mi is mutattunk már be programeltávolítót, például ebben és ebben a cikkünkben. Most egy újabb programeltávolítót mutatunk be, a Revo Uninstaller egyik alternatíváját, a Geek Uninstallert, ami – a nevével ellentétben – nem a „geekeknek” készült, hanem éppen ellenkezőleg, az átlagos felhasználóknak, akik keveset értenek gépük belvilágához. A programnak van ingyenes és fizetős változata is; az előbbihez nem jár támogatás, és persze funkciókban is gazdagabb az utóbbi, de ha valóban csak programeltávolításra szeretnénk használni, bőven megteszi az ingyenes verzió is.

A programot egy zip fájlban tölthetjük le, ami csupán egyetlen exe fájlt rejt. Kedvező, hogy hordozható programról van szó, azaz ezt a bizonyos exe fájlt átmásolhatjuk egy USB kulcsra, amit magunkkal vihetünk, és a programot – telepítés nélkül – bármilyen gépen bevethetjük.

Ha tehát az exe fájlra kattintunk, nem a szokott telepító jön elő, hanem megjelenik az összesítés a gépünkön lévő programokról, méretükről és a telepítés idejéről. Mindez sokkal áttekinthetőbb, mint a Windows saját programleszedőjének ablaka. Ha valamelyik szoftver eltávolítása mellett döntünk, egyszerűen kattintsunk rá kétszer, mire megjelenik a szokott, programleszedő ablak. Ebben még semmi egyedi sincsen, azonban amikor a Geek Uninstaller végzett az eltávolítással, még a megmaradt felesleges összetevőket is megkeresi, és eltünteti gépünkről. Ennél egyszerűbb és hatékonyabb programtörlést nehéz volna elképzelni!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!