szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft fejlesztési vezetője szerint piacra dobhatták volna saját hardverüket az Apple mobilja ellen, de abban az időben egész más kötötte le energiájukat.

Craig Mundie a Spiegelnek úgy nyilatkozott: abban az időben, amikor az Apple megcsinálta az iPhone-t, a Windows egy nehéz periódusán ment éppen keresztül, amikor rengeteg energiát kellett a biztonsági fejlesztésekbe fektetnie a cégnek. "A kiberbűnözői tevékenység drámaian erősödött tíz évvel ezelőtt, és a gyakorlatilag a Microsoft volt az egyetlen olyan cég, amelyik elég nagy volt ahhoz, hogy célpont legyen. Részben emiatt kellett a Vista megszületéséhez is annyi idő" - nyilatkozta a fejlesztési igazgató.

A vezető megvédte a Microsoft stratégiáját is, és azt mondta, hogy a cég is csinált már olyan termékeket, mint amik az Apple-nek elhozták az átütő sikert, csak nem fektetett beléjük akkora erőforrásokat. "Volt egy zenelejátszónk az iPod előtt. Volt érintős eszközünk az iPad előtt. Piacvezetők voltunk mobilos fronton. Tehát nem a vízió vagy a technológiai előrelátás hiánya volt annak oka, hogy elvesztettük pozícióinkat" - mondta Craig Mundie. "Sajnos elkövettünk néhány végzetes tévedést, az Apple pedig pont ebben az időben dobta piacra az iPhone-t. Emiatt most úgy tűnik, mintha egy generációval járnánk mögöttük."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hózáporban teperték földre a pedofilt Győrben - videóval

Hózáporban teperték földre a pedofilt Győrben - videóval

Orbán: A középiskolák csak május 10-én nyitnak, az érettségi csak írásbeli lesz

Orbán: A középiskolák csak május 10-én nyitnak, az érettségi csak írásbeli lesz

Annyira hiányzott neki a repülés, hogy a karanténban fedélzeti menüket kezdett el készíteni

Annyira hiányzott neki a repülés, hogy a karanténban fedélzeti menüket kezdett el készíteni