szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy új alkalmazással akkor is jó esélyünk van megtalálni elhagyott androidos mobilunkat vagy iPhone-unkat, ha az energiahiány miatt időközben kikapcsolt.

A mobilos biztonsági megoldásokkal foglalkozó Lookout ezúttal nem a vírusvédelemre, hanem az elhagyásra helyezte a hangsúlyt. A cég adatai szerint a mobiljukat elvesztők 30 százaléka azért nem talál rá a készülékre, mert hiába is próbálná megcsörget(tet)ni azt, az akkumulátor időközben lemerül, így esélye nincs a jeladásra.
©
A Lookout legújabb, androidos verziójába és az iPhone-os appba is bekerült egy olyan funkció, ami épp ebben a helyzetben segít. Bár biztos megoldást ez sem jelent, jelentősen javítja az esélyeket, hogy a Lookout az akkumulátor merülését érzékelve eljuttatja a központi szerverre a telefon aktuális helyzetét. Így ha az utcán elveszítjük a telefont, ami több órán át egy bokorban hagyva lemerül, a biztonsági megoldás webes felületén egyszerűen megnézhetjük, hogy hol is található a készülék.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb értékes Balaton-parti ingatlant ad el a Bahart

Újabb értékes Balaton-parti ingatlant ad el a Bahart

Pink rendőrautó köröz Miamiban

Pink rendőrautó köröz Miamiban

Soha nem végeztek még ennyi mintavételt Magyarországon, de nem tudni, milyen teszteket vetettek be

Soha nem végeztek még ennyi mintavételt Magyarországon, de nem tudni, milyen teszteket vetettek be