szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mindenképpen megmosolyogtatja tulajdonosát a japánok által fejlesztett új hűtő - legalábbis, ha az illető ételhez vagy italhoz szeretne jutni belőle. A hűtő rögtön kinyitható, ha az előtte álló mosolyog. Idő után ez akkor is jó hatással lesz a hangulatunkra, ha először nem őszintén mosolygunk.

A Tokyói Egyetem kutatói által kifejlesztett megoldás neve "Happiness Counter", azaz boldogságszámláló. A projekt célja, hogy az emberek többet mosolyogjanak. A hűtőgépen alkalmazott technológia része egy Sony CyberShot digitális kamera, valamint egy fényérzékelő. Ha a boldogságszámláló mosolyt érzékel, már nyitható is a hűtő ajtaja.

A kevésbé vidám, de azért nagyon éhes percekre való tekintettel a háztartási gép egy kicsit erősebben próbálkozva mosolygás nélkül is kinyitható, ekkor viszont eltűnik a "wow faktor", amit a mosolygással történő nyitás okozhat.

A kutatók tesztje szerint a kísérleti alanyok az első napokban kifejezetten a hűtőnek mosolyogtak (tehát nem túl őszintén), a tizedik nap környékén már valódi mosolyokkal találkozott a háztartási gép.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
György István: Most már bármelyik pillanatban csöröghet a regisztráltak telefonja

György István: Most már bármelyik pillanatban csöröghet a regisztráltak telefonja

A TCL telefonja nem csak széthajtogatható, utána még nyújtható is

A TCL telefonja nem csak széthajtogatható, utána még nyújtható is

Műemléki felújításokat díjaztak

Műemléki felújításokat díjaztak