szerző:
hvg.hu

Az őszi időszak legnézettebb online magyar zenei videóit rangsoroló Artisjus YouTube Toplistáján Majka harmadszor is lepipált mindenkit, de az őszi top tízbe hárman is belehalnak: a rapper mellett a Belehalok két paródiája is szerepel az itthoni toplistán.

Három hónap alatt közel 3,2 millió megtekintéssel vezeti Majka & Curtis & BLR Belehalok című dala az Artisjus őszi YouTube Toplistáját. A trió triplázott: az idei első és második listán toronymagasan megelőzték a többi produkciót. Ősszel azonban már szoros volt a küzdelem: az ezüstérmes Irigy Hónaljmirigy alig 24 ezer megtekintéssel maradt le a dobogó legfelső fokáról. Ráadásul a nyolc parodista a harmadik legnézettebb magyar zenei videót is magáénak tudhatja: több mint 1,8 milliószor voltak kíváncsiak ősszel a címvédő Belehalok című nóta kifigurázására. Majkáék sikere másokat is hozzásegít a népszerűséghez, a top 10-ben ugyanis még egy Belehalok-paródia szerepel. A Pamkutya nevű formáció klipjére 3 hónap alatt több mint 931 ezer kattintás érkezett.

Az őszi toplistán az idei videók aránya 60 százalék. A 18 db 2012-es dal mellett 7 tavalyról származik, de van 4 olyan is, ami 2008-2009 között került fel a netre. Ilyen például a Facebookon gyakorta posztolt „Ma van a szülinapom!” című örökzöld sláger az Alma Együttestől, vagy a „Most múlik pontosan” a Csík zenekar feldolgozásában.

A 2012. őszi rangsorban a duplázás sem ritka. Az Irigy Hónaljmirigy 4 felvételben érintett, Pamkutya és Mr Busta háromban, Majka, a Children of Distance, a Punnany Massif, valamint a Nóta TV-ből ismert Jolly pedig 2-2 dallal szerepel a harmincas listán.

Az őszi hónapok legnépszerűbb zenei videóinak sorát továbbra is a hip-hop műfaj uralja, a dalok közel egynegyede (23%) paródia, a korábbiaknál markánsabban képviselteti magát a mulatós műfaj (13%).

Az Artisjus YouTube Toplistájának 10 legnépszerűbb videóját 3 hónap alatt több mint 16 milliószor nézték meg. A zenei videók nem csak Magyarországon népszerűek. Az USA-ban a Nielsen kutatása már a tinik első számú zenei forrásaként emlegeti a YouTube-ot. Az oldal Magyarországra hangolt változatát idén márciusban indították el, az ennek nyomán megkötött megállapodások teszik lehetővé, hogy még több magyar videó, zene legyen az oldalon.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Budapesten is gyertyát gyújtottak a meggyilkolt lengyel politikus emlékére – fotók

Budapesten is gyertyát gyújtottak a meggyilkolt lengyel politikus emlékére – fotók

Kigyulladt egy busz Budapesten, egy utas le is videózta

Kigyulladt egy busz Budapesten, egy utas le is videózta

Az évtized utolsó holdfogyatkozása lesz január 21-én

Az évtized utolsó holdfogyatkozása lesz január 21-én

Többszörösen cáfolta Péterfalvit a Helsinki Bizottság az MTVA ügyében

Többszörösen cáfolta Péterfalvit a Helsinki Bizottság az MTVA ügyében

Varázslatos színekkel búcsúzott a szerda

Varázslatos színekkel búcsúzott a szerda

Ilyen lehetne az új kecskeméti Mercedes CLA sportos kombi kivitele

Ilyen lehetne az új kecskeméti Mercedes CLA sportos kombi kivitele