szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Meglepő sebezhetőségre hívta fel egy videóval a figyelmet a ReVuln cég. Az érintettek a Samsung okostelevíziói.

Egy úgynevezett nulladik napi támadási lehetőségre hívta fel a figyelmet a ReVuln c.ég a Samsung smart tévéivel kapcsolatban.  (Az ilyen támadások az olyan sebezhetőséget használják ki, amelyeket még nem publikáltak, a szoftver/készülék gyártója nem tud róla,  vagy nem érhető el még hozzá a biztonsági javítás.)

Ez a bizonyos sebezhetőség lehetővé teszi, hogy távolról átvegyék az irányítást a televíziók felett, elérjék a tévéhez csatlakoztatott eszközökön (például USB drive) tárolt tartalmakat.

A ReVuln videóján jól látható, hogy a támadók hozzáférhetnek a fájlokhoz és egyéb információkhoz (beleértve a televízió beállításait és a csatornakiosztást, a firmware jelszavakat és például az USB-n tárolt filmek listáját), sőt akár rosszindulatú kártevőket is telepíthetnek a tévére.

Arról nem szól a fáma, hogy mely modellek érintettek, de a hiba feltárója elmondta az SC magazinnak, hogy a legújabb firmware-t futtató készülékekről lehet szó.

A Samsung Magyarország a hírre reagálvaa követlező közleményt jelentette meg: "Vizsgálataink kimutatták, hogy kizárólag rendkívül szokatlan körülmények között merül fel kapcsolódási probléma a 2011-ben megjelent Samsung Smart TV-k és más, hozzájuk csatlakoztatott készülékek között. Ezúton is megerősítjük, hogy Smart TV-ink használata biztonságos. 2013 januárjában kiadunk egy javítócsomagot, amely tovább növeli majd a készülékek biztonságát. Azt javasoljuk felhasználóinknak, hogy csatlakoztatott eszközök használatakor titkosított vezeték nélküli hozzáférési pontokat használjanak."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Öt év börtönre ítélték a román parlament volt elnökét

Öt év börtönre ítélték a román parlament volt elnökét

Magyar ügyvezető igazgatója lesz az IMF-nek

Magyar ügyvezető igazgatója lesz az IMF-nek

Merkel: Részleges lezárás jön Németországban

Merkel: Részleges lezárás jön Németországban