szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bármilyen eszesek legyenek is az okostelefonok, tudásuknak sajnos ára van: viszonylag hamar lemerül az akkumulátoruk. Egy ügyes alkalmazás segítségével azonban felturbózhatjuk a munkaidejüket.

Ha zárolunk egy okostelefont, vagy kikapcsoljuk a képernyőjét, a készülék alvó üzemmódba kerül, azaz a CPU-ja kevesebb energiával is beéri, és az operációs rendszer is csak a legszükségesebb feladatokat látja el. Az élet azonban nem áll meg a belsejében, hiszen a telefon fogadja a hívásokat, veszi az SMS-eket, az e-maileket, az értesítéseket stb., szóval hiába az alvó üzemmód, azért az akku így is hamar lemerül.

Létezik azonban egy másfajta alvás, amelyet androidos telefonokon próbálhatunk ki: a Deep Sleep Battery Saver nevű alkalmazás – a nevének megfelelően – úgynevezett mély álomba küldi a készüléket. Ez azt jelenti, hogy kikapcsolja szinte az összes áramfogyasztó funkciót, beleértve a 3G- és a wifi-elérést is (amúgy ezekre úgysincs szükség, ha éppen alszunk). Nem dolgozik a Facebook-alkalmazás, pihenni térnek a Google-szolgáltatások, nincs bejövő hívás, SMS és e-mail sem.

Persze, hogy ne maradjunk le semmiről, az alkalmazás időnként felkelti a telefont, és pótolja, ami elmaradt, azaz letölti az üzeneteket, maileket stb.

Az alkalmazás ingyenes verziójában ötféle altatási profil közül választhatunk. Ezeknél meghatározhatjuk, milyen gyakorisággal keljen fel a telefon – a legmélyebb altatásból például csak a felhasználó tudaj felébreszteni telefonját. A Pro verzió 1,29 dollárba kerül, ebben már számos egyedi jellemzőt is beállíthatunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Feminista volt vagy nőgyűlölő? 100 éves lenne Helmut Newton

Feminista volt vagy nőgyűlölő? 100 éves lenne Helmut Newton

Zavargásokra számít a Walmart, ezért eldugja a fegyvereket

Zavargásokra számít a Walmart, ezért eldugja a fegyvereket

Már több mint 30 ezer új fertőzöttet találtak egy nap alatt Olaszországban

Már több mint 30 ezer új fertőzöttet találtak egy nap alatt Olaszországban