szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az iPhone helyett igazából a Samsung Galaxy mobiloknak jelenthet konkurenciát a Google saját gyártásban készülő, xPhone munkanévre hallgató szupermobilja.

Miközben a Samsung a kifulladni látszó bada operációs rendszere után a Tizen mobilok idei kiadásával ismét megpróbál egy kicsit távolabb lépni a Google-től, az Android mögött álló cég sem tétlen. Nem véletlen vásárolták fel tavaly a Motorolát, amelynek irodáiban a mérnökök már javában készítik a pletykákban xPhone néven szereplő, a tervek szerint tényleg mindentudó szupermobilt.

 

Nexus 4, a Google aktuális, az LG-vel közösen készített mobilja

Az Unwired View szerzője, Brian S. Hall úgy látja, igazából nem az Apple-nek kell félnie a Google telefonjától, ami az eddigi, hardverpartnerekkel együtt készített Nexusoknál jóval inkább google-ös lesz, hiszen házon belül csinálják. Hall szerint a Google-nek az a célja, hogy az Apple egy kézben tartott megoldásához hasonlót hozzon létre az androidos fronton, jobban összcsiszolva a hardvert, a szoftvert és a marketinget.

A jelenlegi helyzetben ugyanis nem csak a Samsung érdeke a több lábon állás - mivel a dél-koreai gyártó hatalmas előnnyel vezeti az androidos piacot, a Google is “ki van szolgáltatva” a Samsung döntéseinek, ezért próbálkozik mindkét fél biztosítást is találni egy számára esetleg nem túl kedvező helyzet kialakulásának esetére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A válásáról beszélt az amerikai first lady

A válásáról beszélt az amerikai first lady

Egy vírusos eset miatt lezárják a kétmilliós új-zélandi Aucklandet

Egy vírusos eset miatt lezárják a kétmilliós új-zélandi Aucklandet

4948 új fertőzöttet találtak, meghalt 107 beteg

4948 új fertőzöttet találtak, meghalt 107 beteg