szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság műsorelemzői negyedéves bontásban, szúrópróbaszerűen, egy külön erre a célra kifejlesztett szoftver segítségével ellenőrzik, hogy a televíziós hirdetések hangereje mennyiben tér el a környező műsorszámok hangerejétől. A TV2 például 40 ezer forintos büntetést kapott a kihágásért.

A Médiatanács közleményében azt írja: súlyosabb jogsértések esetén azonban súlyosabb jogkövetkezményeket, akár bírságot is alkalmaz. Így a kapott a 2012 harmadik negyedéves adatai alapján az engedélyezettnél jóval hangosabb reklámok miatt a Duna Televízió 90 ezer forintos, a Magyar Televízió M2-es csatornája 100 ezer forintos, a TV2 pedig 40 ezer forintos pénzbüntetést a testülettől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!