szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lesznek olyan YouTube csatornák, melyek videóit csak havidíj megfizetése ellenében nézhetjük majd meg. Pénzt kérhetnek az élő közvetítésekért is.

Új fejezet kezdődik az online videózásban, a YouTube ugyanis lehetővé teszi majd tartalomfeltöltői számára, hogy pénzt kérjenek a csatornájukon elérhető videók megtekintéséért - értesült több forrásból is az AdAge.

Az oldal szerint a YouTube már fel is keresett néhány nagyobb, fontosabb tartalomgyártó partnert, hogy készítsenek fizetős csatornákat a szolgáltatás tavaszi indulásához. Egyelőre úgy tűnik, hogy a havi előfizetési díj valahol 1 és 5 dollár közt alakul majd. Az egyes csatornákhoz való hozzáférésen kívül a videomegosztó oldal állítólag azon is gondolkozik, hogy élő közvetítések esetén is hasonló megoldást vezet be, azaz egy-egy YouTube-on élőben közvetített koncert szervezői is pénzt kérhetnek majd a nézőktől.

A YouTube tartalomgyárosai eddig a reklámbevételekből részesedve juthattak pénzhez, a szolgáltatás partnerei minden hónapban megkapják a videóik által generált reklámbevétel több mint 50 százalékát. Az új modell régóta pletykált bevezetése után mind a YouTube-hoz, mind a tartalomfeltöltőkhöz több pénz folyhat be, legalábbis exkluzív, érdekes tartalmak közzététele esetén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fekete, muszlim és plus size – újabb határokat lépett át a divatipar

Fekete, muszlim és plus size – újabb határokat lépett át a divatipar

Továbbra sem tud erősödni a forint a múlt heti gyenge szintről

Továbbra sem tud erősödni a forint a múlt heti gyenge szintről

Az orosz kormány szerint "vörös dagály" okozta a rejtélyes pusztulást Kamcsatkán

Az orosz kormány szerint "vörös dagály" okozta a rejtélyes pusztulást Kamcsatkán