szerző:
hvg.hu

Fejlesztői szerint megreformálhatja a játékkonzolok piacát a kifejezetten olcsó androidos gép. Júniusban jelenik meg, már előrendelhető.

Több online kereskedőnél, köztük az Amazonon, illetve a konzol hivatalos oldalán is előrendelhetővé vált az androidos Ouya. A gép 100 dollárba kerül, extra kontroller 50 dollárért vásárolható hozzá. A cég honlapjáról Magyarországra 25 dolláros szállítási költség mellett lehet rendelni.

©

A konzol nem csak árazásában lesz más, mint a jelenleg piacon lévő társai: minden tekintetben nyílt lesz, a fejlesztők egyenesen kérik rá a felhasználókat, hogy saját maguk is hekkelgessék a gépet, próbálgassák annak lehetőségeit. Az Ouya a koncepció szerint csak (nagyobbik részben) ingyenes játékokat futtat majd. A gép specifikációjáról itt olvashat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!